HerNews.gr
Συνταγές

Καλοκαιρινά επιδόρπια δίπλα στην πισίνα

Το καλοκαίρι είναι εδώ κι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να απολαύσετε δίπλα στην πισίνα μερικά καλοκαιρινά επιδόρπια με την οικογένεια και τους φίλους σας. Είτε λοιπόν είστε λάτρης του σορμπέ, είτε του παγωμένου γιαουρτιού, αυτές οι δροσιστικές λιχουδιές θα σας κάνουν να απολαύσετε μια καλοκαιρινή μέρα μέσα και έξω από το νερό.

Τα επιδόρπια που παρασκευάζονται από ώριμα καλοκαιρινά φρούτα προσφέρουν μια γευστική απόλαυση φρέσκων υλικών σε εξωτερικούς χώρους, ενώ τα κλασικά, όπως το παγωτό και το σορμπέ είναι ιδανικά για απόλαυση μια ζεστή μέρα.

Εδώ είναι μερικά εύκολα καλοκαιρινά επιδόρπια που μπορείτε να ετοιμάσετε για να απολαύσετε δίπλα στην πισίνα.

Σορμπέ καρπούζι

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα δροσιστικό κρύο επιδόρπιο μια καλοκαιρινή μέρα. Το sorbet είναι ένα ελαφρύ και γλυκό επιδόρπιο χωρίς να είναι βαρύ και μπορεί να γίνει με φρούτα ή χυμούς.  Αν σας περισσεύουν φρούτα, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα σορμπέ αυτό το καλοκαίρι με μια απλή συνταγή. Εδώ είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για σορμπέ μέντας καρπούζι.

Συστατικά

4 φλιτζάνια παγωμένο καρπούζι, μικρά κομμάτια

½ φλιτζάνι χυμό καρπούζι

¼ φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ

¼ φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας μέντα

Εκτέλεση

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, συνδυάστε τη ζάχαρη με τον φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ, τη μέντα και το χυμό καρπουζιού. Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Στραγγίστε τους σπόρους και τα φύλλα μέντας από το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ανακατέψτε τα 4 φλιτζάνια παγωμένο καρπούζι με το μείγμα ζάχαρης σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι η υφή να είναι λεία και απαλή. Βάλτε το μείγμα σε ένα ρηχό κεραμικό δοχείο και παγώστε για μια ώρα πριν το σερβίρετε.

Παγωτο σάντουιτς

Κανένα άλλο επιδόρπιο δεν είναι τόσο κλασικό, όσο το παγωτό σάντουιτς. Μερικές φορές δεν υπάρχει τίποτα σαν μια κρεμώδης μπάλα παγωτό βανίλια σε ένα παγωμένο μπισκότο με τσιπ σοκολάτα. Αρκετά εύκολο να το φτιάξετε, εδώ είναι μια απλή συνταγή για ένα κλασικό σάντουιτς παγωτού.

Συστατικά

12 μαλακά μπισκότα (όποια προτιμάτε)

900 γραμμάρια από το αγαπημένο σας παγωτό

Κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα μαλακά μπισκότα σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως ένα ταψί. Χρησιμοποιώντας μια σέσουλα παγωτού, απλώστε ελαφρώς μαλακωμένο παγωμένο τυρί πάνω στο μπισκότο. Παίρνουμε άλλο ένα μπισκότο και πιέζουμε πάνω στο παγωτό μέχρι να γεμίσει το παγωτό μέχρι τις άκρες του μπισκότου. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μπισκότα. Βουτήξτε κάθε σάντουιτς μπισκότων στις γαρνιτούρες που προτιμάτε, όπως ψιλοκομμένους κομματάκια σοκολάτας.

Παγωμένες μπανάνες

Οι παγωμένες μπανάνες μπορεί να είναι πιο θρεπτικές από το παγωτό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να είναι βαρετές. Επιλέξτε από ντιπ σοκολάτα, καραμέλα ή γιαούρτι. Προσθέστε μια ποικιλία επικαλύψεων, όπως ψιλοκομμένα φουντούκια και θα κάνετε την παγωμένη μπανάνα σας μια γκουρμέ λιχουδιά. 

Συστατικά

5 μπανάνες

Ξυλάκια 

150 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και κόβουμε κάθε μπανάνα στα μισά σταυρωτά. Στη συνέχεια, πάρτε ένα ξυλάκι και κολλήστε κάθε κομμάτι μπανάνας, αφήνοντας χώρο για τη λαβή. Τοποθετούμε τις μπανάνες και τα ξυλάκια σε ένα ταψί, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και παγώνουμε για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες.

Όταν παγώσουν οι μπανάνες, ετοιμάστε το ντιπ σοκολάτας. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις επικαλύψεις όπως τα ψιλοκομμένα φουντούκια. Ρίξτε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μπολ. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό κι αφήνουμε να σιγοβράσει. Λιώστε τα κομματάκια σοκολάτας τοποθετώντας το μπολ με τη σοκολάτα πάνω από την κατσαρόλα που σιγοβράζει και χαμηλώστε τη φωτιά. Χτυπάμε τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βγάζετε τις παγωμένες μπανάνες και βουτήξτε τις στην λιωμένη σοκολάτα, καλύπτοντάς την ομοιόμορφα από κάθε πλευρά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή: Γλυκιά πίτσα – Πόση απόλαυση αντέχεις;

Her News b

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα – Ένα κλασικό καλοκαιρινό φαγητό

Her News

Συνταγές: 2 εύκολες & χορτοφαγικές συνταγές για “φθινοπωρινές” μακαρονάδες

HerNews ka