HerNews.gr
DECORNEWS

Τα πιο χαλαρωτικά χρώματα για μια μικρή κουζίνα

Οι κουζίνες είναι πολυσύχναστοι χώροι και τους ζητάμε να φορούν πολλά “καπέλα”. Χώροι μαγειρικής, χώροι εργασίας, χώροι κοινωνικοποίησης. Είναι εύκολο  να γίνουν ταραχώδεις και κατά κάποιο τρόπο είναι ωραίο να έχουμε μια πολυάσχολη και καλά χρησιμοποιημένη κουζίνα. Ωστόσο, ακόμα κι αν είναι ελαφρώς χαοτικά δωμάτια, είναι ωραίο να την καλύπτετε κάτω από ένα ηρεμιστικό πέπλο, ώστε η κουζίνα σας να δίνει τουλάχιστον την εντύπωση ότι είναι δροσερή. 

Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια μικρή κουζίνα όταν ο χώρος είναι στενός. Ποιος είναι λοιπόν ο απλούστερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια ήρεμη κουζίνα; Τι παρατηρείτε πάντα ακόμα και μέσα από όλες τις εργασίες που κάνετε σε μια σύγχρονη κουζίνα ; Το χρώμα. 

Διαβάστε παρακάτω ποια είναι τα καλύτερα ηρεμιστικά χρώματα για μια μικρή κουζίνα.

1. Γαλαζοπράσινο

Μικρή πράσινη κουζίνα με ανοιχτά ράφια

Ας ξεκινήσουμε με τα πιο δοκιμασμένα ηρεμιστικά χρώματα κουζίνας: πράσινα και μπλε. Και αυτή η υπέροχα πολύχρωμη κουζίνα τα συνδυάζει και τα δύο. Το γαλαζοπράσινο είναι τόσο υποτιμημένο χρώμα, που δεν βλέπουμε αρκετό γαλαζοπράσινο στους εσωτερικούς χώρους. Μπορεί να φαίνεται αρκετά τολμηρή απόχρωση, αλλά στις σωστές ποσότητες, στο σωστό χώρο, με το σωστό στυλ, μπορεί να είναι super chic και φυσικά απίστευτα γαλήνιο.

3. Μπλε του ουρανού

Μικρή ρετρό μπλε κουζίνα

Ένας άλλος κλασικός ηρεμιστικός συνδυασμός χρωμάτων για μια μικρή κουζίνα, το μπλε του ουρανού. Ένα εξαιρετικά εύκολο χρώμα στην κουζίνα και είναι πάντα στην τάση. Μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάζει σε κάθε στυλ επίσης, από μοντέρνα κουζίνα έως μια σούπερ μοντέρνα ρετρό κουζίνα όπως φαίνεται εδώ. 

3. Λαδί

Ξύλινη κουζίνα με λαδί πλακάκια

 Συνδυάστε το με λευκά, κρεμ, μπεζ και ανοιχτόχρωμα ξύλα και αυτό που θα έχετε είναι μια κουζίνα που φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα από μια εντελώς ουδέτερη κουζίνα. Είναι το ιδανικό χρώμα για να προσθέσετε λίγο ενδιαφέρον σε μια μικρότερη κουζίνα, ας πούμε σε ένα πλακάκι δαπέδου, χωρίς να κυριαρχεί στο χώρο. Θα μπορούσατε να μαγειρεύετε δείπνο εδώ κάθε βράδυ νιώθοντας πολύ χαλαροί.

4. Φωτεινό κίτρινο

Μικρή μονή κουζίνα με κίτρινο splashback

Επιτέλους απομάκρυνση από τα πράσινα και τα μπλε στην πιο ηλιόλουστη απόχρωση – το κίτρινο. Φυσικά, στις απαλές βουτυρώδεις μορφές του το κίτρινο μπορεί να είναι ένα πολύ χαλαρωτικό χρώμα για μια μικρή κουζίνα.

5. Απαλό ρόζ

Κουζίνα από σκούρο ξύλο και ροζ χρώμα με δάπεδο terrazzo

Το ροζ είναι ένα κλασικό ηρεμιστικό χρώμα και είναι τέλειο για όταν θέλετε κάτι περισσότερο από ένα ουδέτερο, αλλά όχι πολύ βαριά δόση χρώματος.

6. Γκρι ανθρακί

Ξύλινη κουζίνα της deVOL σε γκρι και απαλό ξύλο

Όταν σκέφτεστε ηρεμιστικά χρώματα για μια μικρή κουζίνα, το μαύρο δεν σας έρχεται ακριβώς στο μυαλό. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε μέχρι τώρα ότι οι βαθύτερες αποχρώσεις μπορούν να λειτουργήσουν σε μικρότερους χώρους και μπορούν να τους κάνουν να νιώθουν πιο ήρεμοι.  Πρώτον, χρειάζεστε τη σωστή απόχρωση. Αποφύγετε τα καθαρά, σκληρά μαύρα και αντ ‘αυτού επιλέξτε απαλά γκρι ανθρακί, που έχουν δραματική αίσθηση αλλά έχουν βάθος που τους εμποδίζει να είναι σκληρά. Και επιλέξτε και τη σωστή επιφάνεια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πού πρέπει να βάλετε το αρωματικό κερί σας ώστε να μυρίσει όλο το σπίτι σας;

HerNews ka

Οι 4 καλύτερες ξαπλώστρες για τον κήπο σου

Her News b

4+1 εντυπωσιακά χρώματα κουζίνας που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές

HerNews ka