HerNews.gr
Παιδί

Τι ώρα πρέπει να κοιμούνται τα παιδιά;

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε πώς ακριβώς να προγραμματίσετε μια διασκεδαστική μέρα για τα παιδιά σας, ενώ φροντίζετε επίσης να κοιμούνται τις σωστές ώρες.

Κάθε γονιός θα γνωρίζει τον αγώνα για να κοιμηθεί το παιδί του τη σωστή ώρα και το χάος που θα επικρατήσει την επόμενη μέρα, αν δεν τα καταφέρει. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, όταν η κανονική ρουτίνα των παιδιών αλλάζει εντελώς.

Αλλά ευτυχώς, οι ειδικοί στον ύπνο από την Good Sleep Clinic της Αγγλίας έχουν βρει την τέλεια φόρμουλα για να υπολογίσετε ακριβώς πότε πρέπει να πάνε τα παιδιά σας για ύπνο για να νιώσουν ανανεωμένα την επόμενη μέρα. 

Τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται την ίδια ώρα κάθε βράδυ

Η  φόρμουλα που βρήκαν στην Αγγλία βοηθάει τον έλεγχο του βιολογικού ρολογιών των παιδιών με τη σωστή σειρά παραγωγής ενέργειας, πνευματικής διέγερσης, διατροφής και χρόνου ξεκούρασης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τέλεια φόρμουλα περιλαμβάνει μια μέρα έξω, μετά δείπνο, ύστερα είναι η ώρατου μπάνιου και μετά η ώρα του ύπνου. Στην ουσία δηλαδή τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται έξω στο φυσικό φως και να κάνουν σωματική δραστηριότητα.

Μετά χρειάζεται το μεσημεριανό και μερικά διανοητικά ερεθίσματα. Σημαντικό είναι επίσης το ομαδικό παιχνίδι, μια παιδική ταινία και η συνομιλία με την οικογένεια. Η διαχείριση του χρόνου είναι επίσης σημαντική  όταν πρόκειται για τη διαχείριση του βιολογικού ρολογιού και των επιπέδων ενέργειας.

Δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τον ύπνο των παιδιών

Το πρωί κατά τις 9 είναι μια ιδανική ώρα για να βγουν τα παιδιά έξω και να παίξουν. Έτσι θα ενεργοποιήσουν θα μειώσουν την παραγωγή της «ορμόνης της υπνηλίας», γνωστή ως μελατονίνη.

Μετά κατά τις 12 το μεσημέρι τα παιδιά πρέπει να φάνε το μεσημεριανό τους. Ένα ιδανικό γεύμα θα περιλαμβάνει λίγη πρωτεΐνη (όπως κοτόπουλο, φασόλια ή ψάρι), υδατάνθρακες (όπως ρύζι, ψωμί ή ζυμαρικά) και μερικά φρούτα και λαχανικά.

Εκτός από την σωματική εξάντληση των παιδιών, πρέπει να δουλέψετε και το μυαλό τους. Μπορεί τα βιντεοπαιχνίδια να φαίνονται ως ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνει αυτό. Αλλά, συνιστάται ο περιορισμός του χρόνου στην οθόνη, ώστε να μην τα υπερδιεγείρουμε.

Επίσης το άγχος είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στον ύπνο. Η σύνδεση με άλλα παιδιά ή την οικογένεια θα τα βοηθήσει να αισθάνονται λιγότερο ανήσυχα και θα είναι πιο χαρούμενα.

Τέλος πρέπει να φάνε νωρίς για βραδινό, κατά τις 6 το απόγευμα κι είναι σημαντικό να αποφύγετε πάρα πολλούς υδατάνθρακες και πολλή ζάχαρη.

Ένα ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο προσφέρει χαλάρωση. Μετά κατά τις 8 το βράδυ με 9, ελπίζουμε ότι θα πέσουν τελικά για ύπνο.

Ανατροφή παιδιών: Εσύ ποιος τύπος γονέα είσαι;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Give mama a break! – Συμβουλές για την ανατροφή των παιδιών

Her News

Αυξημένος κίνδυνος αυτισμού στα παιδιά που βλέπουν πάνω από δύο ώρες την ημέρα τηλεόραση

Her News

Πως να κάνεις σωστά μπάνιο το μωράκι σου

Her News b