HerNews.gr
Γνώμες

Η σημασία του να νιώθεις άνετα στο σπίτι σου

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιο μας. Είναι ο χώρος που ηρεμούμε. Επιβάλλεται λοιπόν να νιώθουμε άνετα και να είμαστε ο εαυτός μας.

Γράφει η δημοσιογράφος Εύη Μακαβέλου

Όλοι μας χρειαζόμαστε ένα μέρος, το σπίτι μας δηλαδή, όπου να μπορούμε να εκφραζόμαστε ελεύθερα. Να μπορούμε να ντυνόμαστε όπως νιώθουμε πιο άνετα, να λέμε και να κάνουμε ό,τι μα ό,τι θέλουμε.

Το σπίτι μας είναι το καταφύγιο μας

Έτσι μόνο μπορούμε να μαζεύουμε δυνάμεις. Φορτίζουμε μπαταρίες, για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την δύσκολη καθημερινότητα που ζούμε. Ειδικά όσοι μένουμε σε μεγάλες πόλεις, με γρήγορους κι απαιτητικούς ρυθμούς.

Στο σπίτι μου, θέλω να έχω τη δικιά μου τάξη κι ηρεμία. Θέλω τους δικούς μου κανόνες και να μην δίνω λογαριασμό σε κανέναν, άντε μόνο στον άντρα μου! Και μπορεί να είμαστε οι δύο μας, μαζί με τα σκυλάκια μας, αλλά για μένα αυτή είναι η οικογένειά μου. Πραγματικά απολαμβάνω να μοιράζομαι και να ζω μαζί τους την κάθε μέρα και την κάθε στιγμή.

Κι επειδή γνωρίζω πώς είναι να μένεις σε ένα σπίτι, που πρέπει να προσέχεις τι θα πεις και πώς θα το πεις, που πρέπει να κάνεις ησυχία κ.τλ. δεν είναι καθόλου μα καθόλου ωραίο συναίσθημα, αυτό της καταπίεσης.

Ειδικά όσο μεγαλώνω διαπιστώνω πόσο σημασία έχει να νιώθεις άνετα στο σπίτι σου κι ενώ θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Επίσης διαπιστώνω μεγαλώνοντας ότι θέλω μόνο εγώ και ο άντρας μου να έχουμε λόγο για το τι συμβαίνει και πώς συμβαίνει στο σπίτι μας. Μάλιστα σας συμβουλεύω ούτε τους γονείς σας, ούτε τις κολλητές σας, να μην αφήνετε να λένε “τόσο δυνατά” τη γνώμη τους, αν μάλιστα δεν την έχετε ζητήσει εσείς οι ίδιες.

Θέστε όρια στο σπίτι σας

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι ότι δεν είμαι φιλόξενη ως άνθρωπος, το αντίθετο μάλιστα. Χαίρομαι όταν έχουμε κόσμο στο σπίτι. Αλλά πιστεύω ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν όρια σε ό,τι αφορά μια επίσκεψη, όπως πιστεύω και σε άλλα πράγματα στη ζωή είναι αναγκαία τα όρια. Μόνο έτσι αν είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στους άλλους, μπορεί να υπάρξει σεβασμός και καλύτερη συνεννόηση (θέλω να πιστεύω).

Για να κλείσω το θέμα, νιώθοντας άνετα στο σπίτι μας, βοηθάει στο να έχουμε καλύτερο έλεγχο της ζωής μας. Αλλά κοντρολάρουμε και τα συναισθήματά μας. Αισθανόμαστε περισσότερη ασφάλεια. Ταυτόχρονα έχει θετικό αντίκτυπο και στη σωματική μας υγεία. Γιατί αν μένεις στο σπίτι σου και για διάφορους λόγους δεν είναι όπως το θες, αυτό μόνο άγχος θα σου δημιουργήσει. Κι όλοι γνωρίζουμε πόσο σημασία έχει η ψυχική υγεία για τη σωματική υγεία.

Οι αγαπημένες συνήθειες του Σαββατοκύριακου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τι πρέπει – τι δεν πρέπει;

Her News b

Πρώην: Tα πράγματα που δεν πρέπει να ποστάρεις ποτέ στο Instagram για να ζηλέψει

HerNewskl

Υπάρχει φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα;

Her News b