HerNews.gr
Καριέρα

Εργασιακό στρες: Αναγνωρίζοντας τα σημάδια

Το εργασιακό στρες μπορεί να οριστεί ως ένας προκλητικός συνδυασμός συναισθηματικών και σωματικών αντιδράσεων στις εργασιακές απαιτήσεις.

Όταν ένα άτομο βρίσκεται σε μια κατάσταση που σχετίζεται με την εργασία που δεν συνάδει με τις ικανότητες, τις γνώσεις ή τις ανάγκες του, βιώνει εργασιακό άγχος.

Το ίδιο μπορεί να ισχύει για εργασιακές καταστάσεις στις οποίες ένα άτομο δεν έχει πρόσβαση στους πόρους που χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του. Ενώ όλες οι εργασίες είναι πιθανό να περιλαμβάνουν κάποιο επίπεδο άγχους, το πραγματικό εργασιακό στρες μπορεί να είναι επιβλαβές.

Οι συναισθηματικές και σωματικές αντιδράσεις που έχει ένα άτομο στο εργασιακό στρες μπορεί να επηρεάσουν την υγεία του. Και σίγουρα υπάρχουν πολλοί πιθανοί λόγοι για την εμφάνιση εργασιακού στρες. 

Εργασιακή αβεβαιότητα

Η αβεβαιότητα μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή άγχους. Οι άνθρωποι που δεν είναι σίγουροι για τη θέση τους στη δουλειά τους συχνά βιώνουν υψηλό βαθμό εργασιακού στρες. Η εργασιακή αβεβαιότητα μπορεί να λάβει πολλές μορφές. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι συχνά βιώνουν αβεβαιότητα στην εργασία τους σε σχέση με οργανωτικές αλλαγές, ασαφείς στόχους απόδοσης ή αναμονή για προαγωγή.

Θέματα που σχετίζονται με τους συναδέλφους

Ένα μεγάλο άγχος στο χώρο εργασίας πολλές φορές σχετίζεται τους συναδέλφους. Για παράδειγμα, η αντιμετώπιση δύσκολων συναδέλφων μπορεί να οδηγήσει σε εργασιακό άγχος. Το ίδιο ισχύει και με την αντιμετώπιση ενός αναποτελεσματικού προϊσταμένου. 

Πίεση απόδοσης

Το να αισθάνεστε πίεση για την απόδοσης σε ένα ορισμένο επίπεδο, όπως η παραγωγή μιας συγκεκριμένης ποιότητας ή ποσότητας εργασίας μπορεί να είναι στρεσογόνος παράγοντας στο χώρο εργασίας.

Το άγχος που σχετίζεται με την πίεση της απόδοσης μπορεί να συνδέεται με πράγματα όπως τα πρότυπα παραγωγής ή η ύπαρξη ενός αφεντικού με ακραία πρότυπα τελειομανίας.

Αυτό το χαρακτηριστικό ψάχνουν οι εργοδότες όταν κάνουν προσλήψεις

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Το εργαλείο που σας βοηθάει να κάνετε ότι εργάζεστε ενώ δεν εργάζεστε!

Her News

Συμβουλές για να είσαι ευτυχισμένη στη δουλειά

Her News

Η 4ήμερη εργασία μπορεί να λειτουργήσει;

Her News