HerNews.gr
Ταξίδια

Οι κορυφαίοι προορισμοί για μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα πέρα ​​από τη Σαντορίνη

Η Ελλάδα , με τα 6.000 νησιά και βραχονησίδες της διάσπαρτα στο Αιγαίο και το Ιόνιο, είναι γεμάτη προορισμούς για μήνα του μέλιτος.

Υπάρχουν προορισμοί που είναι ιδανικοί για καταφύγια για μήνα του μέλιτος, όπου μπορείτε να επιλέξετε να εξερευνήσετε την ιστορία, να κάνετε ηλιοθεραπεία σε όμορφες παραλίες ή να περιπλανηθείτε στην ησυχία των παραδοσιακών χωριών.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξουν οι νεόνυμφοι στη χώρα της θεάς Αφροδίτης και του θεού της αγάπης, Έρωτα.

Φυσικά ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς στον κόσμο είναι η Σαντορίνη, που σχηματίστηκε από μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη χιλιάδες χρόνια πριν. Προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα ιστορικού πλούτου, φυσικής ομορφιάς και μοντέρνας αρχιτεκτονικής για τους ταξιδιώτες.

Η σπάνια, φυσική ομορφιά αυτού του τόπου το καθιστά ιδανικό προορισμό για το μήνα του μέλιτος. Μπορείτε να εξερευνήσετε τη μαγευτική Καλντέρα, τις ηφαιστειακές παραλίες και τα σεληνιακά τοπία, καθώς και να δημιουργήσετε αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή.

Φολέγανδρος, ένα απίστευτο καταφύγιο για μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα

Προορισμοί για μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα

Μόνο μια ώρα με ταχύπλοο από το δημοφιλές νησί της Σαντορίνης, η Φολέγανδρος είναι για όσους θέλουν να ζήσουν μια πιο απλή και αξέχαστη εμπειρία. Οι δρόμοι της Σαντορίνης είναι γεμάτες από κόσμο, αλλά στη Φολέγανδρο, θα βρείτε παρόμοια αρχιτεκτονική, δρόμοι πλακόστρωτοι με σχιστόλιθο και ασβεστωμένα κτίρια διακοσμημένα με πολύχρωμα λουλούδια.

Μήλος, το νησί της Αφροδίτη της Μήλου

Προορισμοί για μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα

Η Μήλος είναι ένα εκπληκτικό ηφαιστειογενές νησί και είναι το νοτιοδυτικότερο νησί των  Κυκλάδων. Λόγω της ηφαιστειακής της προέλευσης, η Μήλος διαθέτει ένα μαγευτικό πολύχρωμο τοπίο με απαλές αμμουδιές, υποβρύχιες θαλάσσιες σπηλιές και κοκκινωπά βράχια και έχει περισσότερες από 75 εξωτικές παραλίες.

Ξεχωρίζει για την υπέροχη ομορφιά της, τα γραφικά ψαροχώρια, την πλούσια ιστορία και το λαχταριστό φαγητό της, η Μήλος είναι ένας αξεπέραστος κυκλαδίτικος θησαυρός που θα κλέψει την καρδιά σας με την εκθαμβωτική ομορφιά της.

Το Canal d’Amour της Κέρκυρας, κορυφαίος προορισμός για μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα

Προορισμοί για μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα

Το εξωτικό νησί του Ιονίου είναι ένα μοναδικό παράδειγμα του πώς η κομψότητα και η φύση μπορούν να αλληλεπιδράσουν. Με έναν μοναδικό συνδυασμό μακραίωνης ιστορίας και καταπράσινου τοπίου, αυτό το νησί ήταν η επιλογή για νεόνυμφους ακόμα και στην αρχαιότητα, όταν ο Ιάσονας και η Μήδεια παντρεύτηκαν εκεί.

Η βενετσιάνικη επιρροή στην παλιά πόλη, τα μικρά χωριουδάκια που απλώνονται σε όλο το νησί, οι σμαραγδένιες παραλίες και η νόστιμη κουζίνα είναι λίγα μόνο ατού του βορειοδυτικού νησιού.

Μια από τις πιο όμορφες και γνωστές παραλίες του  νησιού της Κέρκυρας , το γραφικό Canal d’Amour ή «Κανάλι της Αγάπης», είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη και παγκοσμίως ως η παραλία για τους αληθινούς εραστές που θέλουν να μείνουν για πάντα μαζί.

Σκόπελος, η εικόνα Mama Mia

Προορισμοί για μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα

Το εκπληκτικό καταφύγιο της Σκοπέλου στο γκρουπ των ελληνικών νησιών των Βορείων Σποράδων ήταν το σκηνικό για μια από τις πιο συναρπαστικές ταινίες των τελευταίων ετών, το Mamma Mia!

Η Σκόπελος συχνά περιγράφεται ως το νησί του ρομαντισμού . Με τα λοφώδη, κατάφυτα τοπία και τα πιο αραιά πλήθη σε σύγκριση με πιο δημοφιλή ελληνικά σημεία, είναι μια επίμονη έλξη για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Έχει ένα φυσικό τοπίο που έμεινε ανέγγιχτο για αιώνες και αποτελεί μια από τις πιο πολύτιμες εμπειρίες για τους επισκέπτες.

Κεφαλονιά, το νησί του καπετάν Κορέλι

Προορισμοί για μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα

Η Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους, είναι περίφημα γνωστή ως η τοποθεσία της ταινίας Το Μαντολίνο του Captain Corelli . Η έλξη, ωστόσο, είναι βαθύτερη και πιο σπλαχνική από την απαθανάτιση του νησιού από το Χόλιγουντ.

Διάσημο παγκοσμίως για τις γραφικές παραλίες του (όπως ο Μύρτος, η Αντίσαμος, ο Λουρδάς, η Σκάλα), τα εντυπωσιακά τοπία και το νόστιμο φαγητό, το νησί προσελκύει και μαγεύει χιλιάδες επισκέπτες.

Οι κολπίσκοι Indigo, τα μαγευτικά χωριά (Φισκάρδο, Αργοστόλι, Σάμη, Άσσος), η λευκή εκθαμβωτική άμμος, οι συναρπαστικές δραστηριότητες, οι μυστηριώδεις σπηλιές και η ζωντανή ατμόσφαιρα δημιουργούν έναν εξωτικό παράδεισο διακοπών στη μέση του Ιονίου.

Παξοί, η ερωτική φωλιά του Ποσειδώνα

Προορισμοί για μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα

Το νησί είναι γνωστό για τις γαλαζοπράσινες ακτές και τις καταπράσινες παραλίες με τα δέντρα που φτάνουν μέχρι την άκρη του νερού. Καλύπτεται από ελαιώνες και φημίζεται για τη φυσική του ομορφιά. Χιλιάδες ελαιόδεντρα (συνολικά 200.000, μερικά πραγματικά αρχαία) εισήχθησαν όταν οι Παξιώτες πληρώνονταν για κάθε φυτευμένο δέντρο. Τα πεύκα και οι αμπελώνες, των οποίων τα σταφύλια χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του τοπικού κρασιού, είναι μια πραγματική απόλαυση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

27 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Her News

9 λόγοι που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τη Ζάκυνθο

Her News

Καραϊβική: Ένα μαγευτικό ταξίδι ζωής!

Her News