HerNews.gr
Beauty

Conditioner και μάσκα μαλλιών: Ποια είναι η διαφορά τους;

Το conditioner χρησιμοποιείται πιθανώς από πολλές από εσάς κυρίως επειδή σας διευκολύνει να χτενίζετε τα μαλλιά σας. Ωστόσο, ένα conditioner πρέπει να είναι μέρος της φροντίδας όλων. Ακόμα και κάποια που τα μαλλιά της χτενίζονται εύκολα. Αυτό συμβαίνει γιατί ένα σαμπουάν όχι μόνο ξεπλένει τη βρωμιά από τα μαλλιά, αλλά ανοίγει και την επιδερμίδα.

Αν δεν το εφαρμόσατε, τα μαλλιά σας θα ήταν πιο επιρρεπή σε φθορά και σπάσιμο. Και τα απόλυτα υγιή μαλλιά σας ξαφνικά θα καταστραφούν. Το conditioner παρέχει προστασία για τα μαλλιά, χάρη στην οποία θα είναι καλύτερα προετοιμασμένα για styling.

Επιπλέον, με την εφαρμογή ενός conditioner θα έχετε κι άλλα οφέλη. Λειαίνει τα μαλλιά, τα μαλακώνει, τα κάνει πιο εύκολα στο χτένισμα και τους δίνει πιο λαμπερή εμφάνιση. Θα κάνει τα μαλλιά σας λιγότερο εύθραυστα και χωρίς φριζάρισμα.

Μάσκα μαλλιών: Ποια η διαφορά της με το conditioner;

Ένα άλλο προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από τη ρουτίνα των μαλλιών σας είναι η μάσκα μαλλιών. Οι μάσκες, οι οποίες έχουν πιο πυκνή συνοχή κι υψηλότερη συγκέντρωση δραστικών ουσιών. Είναι φτιαγμένες για βαθιά αναγέννηση του κατεστραμμένου πυρήνα και της επιδερμίδας των μαλλιών. Η χρήση μάσκας μαλλιών είναι επομένως απαραίτητη εάν τα μαλλιά σας χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας. Για παράδειγμα, αν είναι σπάνε εύκολα ή χρησιμοποιείτε πολλά εργαλεία styling. Ωστόσο, για να είναι αποτελεσματική η μάσκα, είναι σημαντικό να την εφαρμόσετε σωστά.

Η κύρια διαφορά μεταξύ μάσκας και κοντίσιονερ είναι ότι η μάσκα διεισδύει στην εσωτερική δομή της τρίχας και λύνει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα (ταλαιπωρημένα μαλλιά, ξηρά μαλλιά κ.λπ.). Από την άλλη μεριά, ένα κοντίσιονερ δρα μόνο στην επιφάνεια. Επιπλέον, το αποτέλεσμα είναι άμεσο, αλλά βραχυπρόθεσμο, δηλαδή διαρκεί στα μαλλιά μόνο μέχρι το επόμενο λούσιμο. Το αποτέλεσμα της μάσκας είναι μεγαλύτερης διάρκειας.

Μια μάσκα μαλλιών έχει επίσης πολύ πιο πλούσια υφή και πιο συμπυκνωμένη σύνθεση από ένα conditioner κι είναι απαραίτητο να την αφήνετε στα μαλλιά για πολύ περισσότερο (συνήθως 5-10 λεπτά) από ό,τι ένα conditioner (συνήθως μερικά δευτερόλεπτα).

Προϊόντα για τα μαλλιά που καταπολεμούν το φριζάρισμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Color Blocking: H τάση στα μαλλιά που θα πρωταγωνιστήσει το 2024

HerNewskl

Αngel wing eyeliner: H πιο τολμηρή τάση στο μακιγιάζ για το 2024

HerNewskl

Clinéa: Tο νέο clean beauty brand φαρμακείου με τον πιο αποτελεσματικό συνδυασμό

HerNewskl