HerNews.gr
Ταξίδια

Το Παρίσι κάνει μια ιστορική αλλαγή για τουρίστες και κατοίκους!

Εάν το Παρίσι βρίσκεται στη λίστα με τα επόμενα ταξίδια που θέλετε να πραγματοποιήσετε, τότε σας περιμένει μια απόλαυση γιατί πολύ σύντομα αίρεται μια ιστορική απαγόρευση τόσο για τους τουρίστες, όσο και για τους κατοίκους.

Ένα από τα πιο δημοφιλή πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Παρίσι, εκτός από την “υποχρεωτική selfie” στον Πύργο του Άιφελ, είναι να κάνετε κρουαζιέρα στον Σηκουάνα ή να κάνετε ένα πικνίκ στις όχθες του εμβληματικού ποταμού. Αλλά τώρα θα επιτρέπεται στους ανθρώπους να κολυμπούν και στο ποτάμι!

Σύμφωνα με επίσημη δήλωση η πόλη του Παρισιού θα ανοίξει τρεις επίσημους χώρους κολύμβησης για επισκέπτες και κατοίκους μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Οι αθλητές θα κολυμπήσουν πρώτα στο ποτάμι ως μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων για αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, παρα-τρίαθλου και τριάθλου. Στη συνέχεια, το 2025, τρία επίσημα σημεία κολύμβησης θα είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες.

Η ιστορική αλλαγή στο Παρίσι

«Στους Αγώνες του Παρισιού 2024, οι αθλητές θα εγκαινιάσουν την κολύμβηση στο ποτάμι με τη διοργάνωση Ολυμπιακών αγώνων. Μια αναβίωση που θα ανοίξει το δρόμο για την υδάτινη αναψυχή», αναφέρει η επίσημη δήλωση, «Ήταν ένα μακροχρόνιο όνειρο και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει επιτέλους πραγματικότητα. Το κολύμπι στον Σηκουάνα με απόλυτη ασφάλεια θα είναι δυνατό».

Το κολύμπι στον Σηκουάνα απαγορεύτηκε επίσημα από την πόλη το 1923. Ωστόσο, συνέχισε να είναι δημοφιλές στους τουρίστες και τους κατοίκους μέχρι τη δεκαετία του 1960. Τότε ήταν που σταμάτησε λόγω της υποβάθμισης της ποιότητας του νερού.

Τώρα η πόλη εργάζεται για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού. Προχωράει σταδιακά στην εγκατάσταση μονάδων απολύμανσης και σταθμών επεξεργασίας λυμάτων.

Οι επίσημοι χώροι κολύμβησης στο Παρίσι, θα βρίσκονται στο Bras Marie, στο Bras de Grenelle και στο Bercy. Κάθε περιοχή κολύμβησης θα επισημαίνεται με σαφήνεια με σημαδούρες και θα περιλαμβάνει έναν πλωτήρα για εύκολη πρόσβαση.

Το καλύτερο μέρος για να ζεις στον κόσμο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Στην Τήνο όταν πας ερωτεύεσαι!»: Το νησί των Κυκλάδων που ξεχωρίζει

Her News b

Μήνας του μέλιτος: 6+1 κορυφαίοι προορισμοί στα νησιά της Ελλάδας πέρα από τη Σαντορίνη

HerNews ka

Ανακαλύψτε την Κρυμμένη Ομορφιά της Λέρου

HerNews ka