HerNews.gr
Beauty

Φροντίστε το δέρμα μετά την έκθεση στον ήλιο

Γνωρίζατε ότι το 90% των ορατών σημαδιών γήρανσης στο δέρμα συνδέονται με την έκθεση στις ακτίνες UV; Ακόμα κι αν η έκθεση στον ήλιο αντιπροσωπεύει μια πραγματική στιγμή ευχαρίστησης, αποδεικνύεται επίσης πραγματική απειλή για την υγεία και τη νεανικότητα του δέρματος.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να φροντίσετε το δέρμα σας αυτό το καλοκαίρι.

Ηλιακό έγκαυμα

Το ηλιακό έγκαυμα δεν καταστρέφει μόνο το DNA των κυττάρων σας, αλλά και το κολλαγόνο και την ελαστίνη στο δέρμα σας. Οι καταστροφικές συνέπειες του ήλιου είναι σωρευτικές και προκαλούν μακροχρόνιες σωματικές αλλαγές, όπως χαλάρωση των ιστών, εμφάνιση ρυτίδων, ακόμη και καρκίνο του δέρματος.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ηρεμεί το δέρμα, αλλά και να προστατεύεται.

Εφαρμόστε απευθείας μια αναζωογονητική κομπρέσα για 5 λεπτά στην πληγείσα περιοχή. Για αυτό, επιλέξτε μια λοσιόν βασισμένη σε αντιφλεγμονώδη συστατικά, που θα ηρεμήσει την τοπική φλεγμονή για να μειώσει την ερυθρότητα και την αίσθηση καψίματος.

Για να επανορθώσετε και να προστατέψετε το δέρμα σας, χρησιμοποιήστε ένα αναζωογονητικό και ηρεμιστικό λάδι πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Θα επανορθώσει το προστατευτικό φράγμα του δέρματος, ενώ θα διευκολύνει την αναγέννηση της επιδερμίδας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, εφαρμόστε και εφαρμόστε ξανά ένα αντηλιακό κάθε 90 λεπτά. Είναι σημαντικό να διπλασιάσετε την προστασία σας στις περιοχές με έγκαυμα.

Ξηρή επιδερμίδα

Ο ήλιος στεγνώνει το δέρμα σας. Μετά την έκθεση στον ήλιο, το δέρμα σας μπορεί επίσης να φαίνεται πιο τραχύ. Πριν ενυδατώσετε το ξηρό δέρμα, είναι σημαντικό να απαλλαγείτε από το νεκρό δέρμα, τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα.

Κάντε απολέπιση στο δέρμα του σώματος στο ντους χρησιμοποιώντας ένα γάντι απολέπισης ή μια θεραπεία απολέπισης σώματος. Για το πρόσωπο, χρησιμοποιήστε ένα απαλό απολεπιστικό με βάση φυτικά ένζυμα ή κυτταρίνη, χωρίς μικροσφαιρίδια. 

Πίνετε πολύ νερό κι απλώστε ενυδατική κρέμα σε πρόσωπο και σώμα. Χρησιμοποιήστε θεραπείες που βασίζονται σε συστατικά που δεσμεύουν το νερό, όπως το υαλουρονικό οξύ.

Βεβαιωθείτε ότι η ενυδατική σας κρέμα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ενεργά συστατικά όπως η βιταμίνη Ε ή η βιταμίνη C.

Στην πραγματικότητα, η υπεριώδης ακτινοβολία δημιουργεί ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν την επιδερμίδα μας κατά την έκθεση στον ήλιο, αλλά και τις ώρες μετά την έκθεση.

Έτσι, αυτά τα ενεργά συστατικά θα προστατεύουν την επιδερμίδα. Καθώς αυτή αναπλάθεται τη νύχτα, χρησιμοποιήστε κρέμα νυκτός το βράδυ, πριν κοιμηθείτε.

Το καλύτερο αντηλιακό για κάθε τύπο δέρματος

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κυστική ακμή: Ο πλήρης οδηγός για τη διάγνωση και τη θεραπεία της

HerNewskl

Grammy 2023: Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς!

HerNewskl

Nail piercing: Η τάση που ξεκάθαρα ηρθε για να μείνει το 2024

HerNewskl