HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Οφέλη μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής

Ας το παραδεχτούμε, ποια γυναίκα δεν θέλει να έχει μια υγιή σεξουαλική ζωή; Εξάλλου, η ενεργή σεξουαλική ζωή συνδέεται με την ευχαρίστηση, την ανακούφιση από τον πόνο, τον καλύτερο ύπνο και πολλά άλλα. Φυσικά, μια δυνατή σεξουαλική ζωή αυξάνει επίσης την οικειότητα με τον σύντροφό μας. Όλα αυτά, μόνο καλά και θετικά μπορούμε να τα πούμε!

Είναι όμως απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεστε διακυμάνσεις στη λίμπιντο σας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να περάσετε μια περίοδο ερωτικής ξηρασίας.

Μην στεναχωριέστε, όμως, γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή!

Σε αυτό θα σας βοηθήσει ο διαλογισμός και γενικά ό,τι μπορεί να σας χαλαρώσει. Βέβαια και η διατροφή παίζει τον ρόλο της, αφού αν καταναλώνετε πολλή ζάχαρη ή αλκοόλ, επηρεάζεται η σεξουαλική σας επιθυμία.

Ποια είναι τα οφέλη που προσφέρει μια υγιής σεξουαλική ζωή;

Μελέτες δείχνουν ότι το σεξ είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία μας. Το σεξ ενεργοποιεί μια ποικιλία νευροδιαβιβαστών που επηρεάζουν όχι μόνο τον εγκέφαλό μας, αλλά πολλά άλλα όργανα στο σώμα μας. Με άλλα λόγια, τα προνόμια του σεξ επεκτείνονται πολύ πέρα ​​από την κρεβατοκάμαρα.

Για εμάς τις γυναίκες, τα οφέλη μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής μπορεί να περιλαμβάνουν ένα πιο υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και πιο ισχυρό πυελικό έδαφος (βοηθητικό για την αποφυγή της ακράτειας).

Επίσης θα έχουμε πιο χαμηλή πίεση αίματος και καλύτερη υγεία της καρδιάς, συμπεριλαμβανομένου του χαμηλότερου κινδύνου για καρδιακή προσβολή. Ανεβαίνει σίγουρα η αυτοεκτίμησή μας, η λίμπιντο, κοιμόμαστε πιο εύκολα και μειώνεται το άγχος.

Ναι, είναι φυσιολογικό η λίμπιντο σας να παρουσιάζει διακυμάνσεις

Ακριβώς όπως οι λιγούρες και οι ορέξεις κάθε ατόμου διαφέρουν, έτσι και η σεξουαλική ορμή διαφέρει. Είμαστε όλοι μοναδικοί σε αυτόν τον κόσμο και οι σεξουαλικές μας ορμές είναι μια αντανάκλαση της βιο-ατομικότητάς μας. Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι η λίμπιντο ποικίλλει μεταξύ ανδρών και γυναικών. Αλλά επίσης κυμαίνεται μεταξύ των εποχών της ζωής μας. Τελικά, η λίμπιντο σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ηλικία κι έλξη για τον σύντροφό σας.

Τα οφέλη που προσφέρει το πρωινό σεξ

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tips που θα κάνουν τον οργασμό ακόμη καλύτερο

Her News

Σεξ και μακροχρόνια σχέση: Πως να ανάψεις και πάλι τη φλόγα

Her News

Σεξ: 8 πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε έστω μία φορά στη ζωή σας

Her News