HerNews.gr
Ψυχολογία

Είσαι αναβλητική; Tips για να κάνεις όσα θες τώρα

Αν συνηθίζεις να είσαι αναβλητική και να μην κάνεις όσα θες την στιγμή που δεν τα θες τότε βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο για σένα! Η παραγωγικότητα και η διαχείριση χρόνου δεν είναι συνώνυμα. Ενώ η διαχείριση του χρόνου μας μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητά μας, αναφέρεται στην ικανότητα να δομούμε αποτελεσματικά ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα, μια εργάσιμη ημέρα.

Συγκεκριμένα, η διαχείριση χρόνου είναι μια σειρά δεξιοτήτων κι εργαλείων που προωθούν την αποτελεσματική χρήση του χρόνου ενός ατόμου. Η παραγωγικότητα αφορά τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

Αλλά χρειάζεται να επαναλάβουμε: η διαχείριση χρόνου μπορεί να επηρεάσει άμεσα την παραγωγικότητά μας. Παρακάτω, μοιραζόμαστε μερικές συμβουλές για να χρησιμοποιήσεις καλύτερα τον χρόνο για την επιδίωξη των στόχων σου. Έτσι θα σταματήσεις να είσαι τόσο αναβλητική και θα αναλάβεις δράση.

Απελευθέρωσε τον φόβο για αποτυχία

Ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε και να αποδεχτούμε ότι ο φόβος της αποτυχίας μας κρατά εγκλωβισμένες. Αυτός ο φόβος είναι στενά συνδεδεμένος με την τελειομανία, όταν λειτουργούμε από έναν χώρο που δεν αφήνουμε ποτέ τον εαυτό μας να αποτύχει. Μπορεί να σκέφτεσαι τι θα γίνει αν δεν πετύχει αυτό που κάνεις κι αν θα αξίζει τελικά κάποια από τις προσπάθειές σου. Αμέτρητες ερωτήσεις στροβιλίζονται στο μυαλό, καθιστώντας πιο δύσκολο να δράσεις, με αποτέλεσμα να είσαι αναβλητική.

Προσδιόρισε τι είναι σημαντικό

Τις περισσότερες φορές, η διαγραφή κάθε υποχρέωσης είναι αδύνατη κι αναποτελεσματική. Αν αναρωτιέσαι πώς να είσαι πιο παραγωγική, ήρθε η ώρα να θέσεις προτεραιότητες. Μην λες στον εαυτό σου ότι πρέπει να κάνεις τα πάντα. Προσδιόρισε τα τρία πράγματα που οπωσδήποτε πρέπει να γίνουν. Κατευθύνοντας τις προσπάθειές σου προς αυτές τις σημαντικές εργασίες, ακόμα κι αν δεν πετύχεις τίποτα άλλο εκείνη την ημέρα, ξέρεις ότι έχεις κάνει κάποια σημαντικά βήματα.

Από αυτές τις τρεις εργασίες που προσδιόρισες ως τις πιο σημαντικές, δώσε προτεραιότητα στην πιο απαιτητική εργασία.

Ως άνθρωποι, αγαπάμε την άμεση ικανοποίηση. Εξαιτίας αυτού, συχνά επιλέγουμε κάτι που απαιτεί λιγότερο κόπο. Όσο διαγράφεις δύσκολα πράγματα από τη λίστα σου, τόσο λιγότερο αναβλητική θα γίνεσαι.

Post vacation blues: Αντιμετωπίστε την μελαγχολία μετά τις διακοπές

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κατάθλιψη: Σκέψεις και συμπεριφορές που την μαρτυρούν

Her News

5 λεπτά Ζεν: Μη θυμώσεις στα πρώτα 5 λεπτά ενός τσακωμού

Her News

Ο Σεπτέμβρης φέρνει τους τίτλους έναρξης στη ζωή σου

Her News