HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Φυσικοί τρόποι για να ενισχύσετε τη γονιμότητα στα 30 σας

Εάν η μητρότητα είναι ευθυγραμμισμένη με τα όνειρα και τους στόχους σας, μπορεί να αναρωτιέστε, αν είναι πολύ αργά για να ενισχύσετε τη γονιμότητα. Τα καλά νέα είναι ότι έρευνα αποδεικνύει ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Οι γυναίκες γεννούν πλέον σε πιο μεγάλη ηλικία. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία είναι η κορυφή του παγόβουνου: μεταξύ 1990 και 2019, η διάμεση ηλικία που μια γυναίκα γίνεται για πρώτη φορά μαμά, αυξήθηκε από την ηλικία των 27 στα 30.

Αυτή είναι η υψηλότερη ηλικία που έχει καταγραφεί. Οι γυναίκες επιλέγουν σταδιακά να συλλάβουν στα 30 και στα 40 τους. Αυτό συμβαίνει για προσωπικούς, επαγγελματικούς, οικονομικούς ή άλλους λόγους.

Σήμερα, θα ασχοληθούμε με φυσικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη γονιμότητα στα 30 σας. Το να μείνετε έγκυος στα 30 δεν είναι τόσο τρομερό όσο πιστεύουμε. Κι επειδή η γνώση είναι δύναμη, με αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να συλλάβετε.

Γονιμότητα και ηλικία: Τι λέει η έρευνα

Ναι, η γονιμότητα αρχίζει να μειώνεται καθώς γερνάμε. Αυτό είναι αναπόφευκτο. Ωστόσο, δεν είναι τόσο δραματικό, όσο νομίζουν οι περισσότερες. Η γονιμότητα πέφτει στα τέλη της δεκαετίας των 20 μας και μειώνεται πιο γρήγορα στην ηλικία των 35. Μια όμως μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες ηλικίας 30 με 34 ετών έχουν 86% πιθανότητα να μείνουν έγκυες μέσα σε ένα χρόνο με συστηματική προσπάθεια και 94% πιθανότητα σύλληψης μετά από δύο χρόνια. Για τις γυναίκες ηλικίας 35 με 39 ετών, υπάρχει πιθανότητα 82% να συλλάβουν μετά από ένα χρόνο και 90% πιθανότητα σύλληψης μετά από δύο χρόνια. Αν και αυτά τα ποσοστά είναι ελαφρώς χαμηλότερα από τις γυναίκες ηλικίας 19 με 26 ετών, εξακολουθούν να είναι πολύ αισιόδοξα.

Πώς ο τρόπος ζωής επηρεάζει τη γονιμότητα

Δεν υπάρχει έκπληξη εδώ: ο τρόπος ζωής έχει αντίκτυπο σχεδόν σε κάθε μέρος της υγείας και της ευημερίας, συμπεριλαμβανομένης της γονιμότητας. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφορες συνήθειες στον τρόπο ζωής που μπορείτε να εφαρμόσετε για να προστατεύσετε την ποιότητα των ωαρίων, τα αναπαραγωγικά όργανα και την υγεία των ορμονών. Με τη σειρά τους, όλα αυτά τα πράγματα υποστηρίζουν τη βέλτιστη γονιμότητα!

Η προτεραιότητα στον ποιοτικό ύπνο, η εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα και η ενσωμάτωση της μέτριας άσκησης έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν τη γονιμότητα. Χάρη στη δύναμη ενός ισορροπημένου, τρόπου ζωής, μπορείτε να επιβραδύνετε το εσωτερικό σας ρολόι. Σε κάθε περίπτωση, τώρα είναι η ώρα να ενσωματώσετε φυσικούς τρόπους για ενίσχυση της γονιμότητας στα 30 σας.

Σταματήστε να αγχώνεστε

Το να τονίζετε την ηλικία σας και να επικρίνετε τον εαυτό σας, που δεν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος νωρίτερα, θα εμποδίσει και δεν θα βοηθήσει τις πιθανότητές  να συλλάβετε. Αυτή η αρνητική στάση θα σας κάνει να νιώθετε ενοχές, απογοήτευση και συναισθηματική εξάντληση.

Δεν είναι ντροπή να ζείτε μια ζωή γεμάτη αναμνήσεις, εμπειρίες κι ευκαιρίες μάθησης. Κοιτάζοντας τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία, αυτή είναι μια γόνιμη ζωή.

Η γονιμότητα είναι κάτι περισσότερο από τη σύλληψη και την αναπαραγωγή. Σημαίνει να είστε γεμάτες, δημιουργικές, παραγωγικές και ζωντανές.

Αναπληρώστε τα θρεπτικά συστατικά 

Η κατανάλωση μιας ποικιλίας τροφών – καθώς και η λήψη πολυβιταμινών ή και προγεννητικών βιταμινών – μπορεί να βοηθήσει στην αντικατάσταση πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Ωστόσο, θέλουμε να θυμόμαστε ότι τα συμπληρώματα είναι εδώ για να συμπληρώσουν, όχι να αντικαταστήσουν μια διατροφή χωρίς θρεπτικά συστατικά.

Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο πρέπει να ελέγχονται τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών σας πριν προσπαθήσετε να συλλάβετε.

Επικεντρωθείτε στις αντιφλεγμονώδεις τροφές

Συμπεριλάβετε πολλά πλούσια σε αντιοξειδωτικά κι αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, ποτά, βότανα και μπαχαρικά. Αυτό θα σας βοηθήσει να προφυλαχθείτε από μια από τις υποτιθέμενες μειώσεις της γονιμότητας: το οξειδωτικό στρες. Αυτό το άγχος μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην ποιότητα των ωαρίων. 

Βεβαιωθείτε ότι τρώτε αρκετά

Τρία από τα πιο σημαντικά πράγματα στη διατροφή για τη γονιμότητα είναι να τρώτε αρκετά, να καταναλώνετε μια ποικιλία συστατικών υψηλής ποιότητας και να διατηρείτε ισορροπημένο το σάκχαρο στο αίμα.

Τρώγοντας αρκετά (κάτι που οι περισσότερες γυναίκες δεν κάνουν!) διασφαλίζετε ότι το σώμα σας έχει αρκετή ενέργεια. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αντέξει την απαιτητική διαδικασία της σύλληψης και της γέννησης ενός μωρού.

Δεύτερον, η ποικιλία διασφαλίζει ότι το σώμα λαμβάνει τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται για βέλτιστη αναπαραγωγική ευεξία.

Ο οδηγός σας για το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εγκυμοσύνη: Τι μπορείτε να τρώτε τις ημέρες με καύσωνα

Her News

Το αλκοόλ που πίνει η έγκυος μητέρα «καθρεπτίζεται» στο πρόσωπο του παιδιού που γεννά

HerNews ka

Εξωσωματικές: Αυξάνεται το όριο ηλικίας – Αναλυτικά οι αλλαγές

Her News