HerNews.gr
DECORNEWS

5 λάθη που παρατηρεί πάντα ένας ειδικός του Φενγκ Σούι όταν μπαίνει σε ένα σπίτι

Σύμφωνα με τον ειδικό του Φενγκ Σούι, Γκάρι Χοκς, υπάρχουν 5 πράγματα που διαταράσσουν την ηρεμία στο σπίτι σας που θα παρατηρήσει αμέσως όταν είναι με έναν πελάτη. Μόλις κάνετε αυτές τις αλλαγές, θα νιώσετε την ατμόσφαιρα να αλλάζει και θα νιώσετε πιο συντονισμένοι με το σπίτι σας. 

Μερικά από αυτά θα αισθάνονται προφανή, αν και χρειαζόμαστε ακόμα μια ώθηση για να το αλλάξουμε, ενώ άλλα είναι λίγο πιο “περίπλοκα”.

1. Υπερβολική ακαταστασία.

Προφανώς ένα ακατάστατο σπίτι δεν πρόκειται να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, δεν χρειάζεσαι κάποιον ειδικό να σου το πει αυτό. Αν και ίσως έχοντας έναν ειδικό του Φενγκ Σούι να το εξηγήσει, μπορεί να σας παρακινήσετε να κάνετε κάτι για αυτό.  Πουλήστε, δώστε σε φιλανθρωπικό σκοπό ή πετάξτε οτιδήποτε δεν έχετε χρησιμοποιήσει τα τελευταία 2 χρόνια. Αυτό θα είναι ένα σπουδαίο και λυτρωτικό πράγμα. Αυτό επιτρέπει στην ενέργεια να ρέει μέσα στο σπίτι σας χωρίς παρεμβολές, καθαρίζει το μυαλό σας, δημιουργεί ηρεμία και αφήνει χώρο για να εισέλθει νέα ζωή.

2. Κακός φωτισμός

Όταν μιλάμε για Φενγκ Σούι, συνήθως σκεφτόμαστε την τοποθέτηση επίπλων, όπως ποια κατεύθυνση πρέπει να βλέπει το κρεβάτι μου; Ή πρέπει ένας καναπές να μπει μπροστά από ένα παράθυρο ; Αλλά μπορεί να μας διαφεύγει ένα πολύ σημαντικό κόλπο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο φωτισμός και η ποιότητα έχουν εξίσου μεγάλο αντίκτυπο στο Φενγκ Σούι του χώρου σας. Ο κακός φωτισμός είναι ένα μεγάλο λάθος. Απαλλαγείτε από τα αρωματικά κεριά που δεν είναι φτιαγμένα από κερί μέλισσας ή σόγια και περιέχουν μόνο αιθέρια έλαια και όχι τεχνητά αρώματα. Αγοράστε έναν πραγματικά καλό καθαριστή αέρα και ιονιστή ειδικά για την κρεβατοκάμαρά σας και φροντίστε να αφήνετε καθαρό αέρα, να ανοίγετε τα παράθυρα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και να αερίζετε το σπίτι σας

3. Κακή επιλογή στρώματος κρεβατιού

Πάρα πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από ένα άβολο στρώμα, απρόθυμοι να ξοδέψουν τα επιπλέον χρήματα. Αυτός είναι σχεδόν σίγουρα ο λόγος που κοιμάστε άσχημα, αλλά μέρος ενός μεγαλύτερου εμποδίου του Φενγκ Σούι που διαταράσσει τον χώρο σας. Οι ειδικοί προωθούν την επένδυση σε ποιοτικά έπιπλα, ιδιαίτερα σε φυσικά υλικά για την εναρμόνιση του χώρου σας. Αγοράστε το καλύτερο κρεβάτι και κλινοσκεπάσματα που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, ώστε κάθε βράδυ που “πέφτετε” στο κρεβάτι σας να αισθάνεστε σαν παράδεισος και να έχετε έναν υπέροχο ύπνο.

4. Διατάξεις με “πλάτη στην πόρτα”

Επιστρέφοντας στις παραδοσιακές αρχές του Φενγκ Σούι που αναγνωρίζουμε αμέσως, η τοποθέτηση κρεβατιού και καρέκλας έχει απίστευτη επιρροή. Υπάρχουν πολύ πραγματικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε με αυτό, όπως το πού δεν πρέπει να τοποθετείτε ποτέ τον καναπέ σας . Το υπνοδωμάτιο δεν είναι διαφορετικό. Ένα μέρος του εγκεφάλου μας είναι πρωτόγονο και έχουμε ένα “ζωώδες” μέρος του εαυτού μας που ασχολείται με την επιβίωση. Το να μην μπορούμε να δούμε την είσοδο και ποιος μπαίνει είναι πολύ ανησυχητικό για αυτό το μέρος του εγκεφάλου μας, επομένως δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε πλήρως με την πλάτη μας σε μια είσοδο, παραμένουμε σε εγρήγορση και ένταση που καίει την ενέργειά μας.

5. Τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο

Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε ότι η άμετρη παρακολούθηση τηλεόρασης δεν είναι η βέλτιστη για τον ύπνο. Αλλά για κάποιο λόγο συνεχίζουμε να βάζουμε μεγάλες οθόνες στα υπνοδωμάτιά μας. Τα ηλεκτρικά gadget διαταράσσουν επίσης την ενέργεια των δωματίων με την έννοια του φενγκ σούι. Καμία τηλεόραση ή gadget, όλα τα ηλεκτρικά και το Wi-Fi πρέπει να είναι απενεργοποιημένα όταν κοιμόμαστε. Το μπλε φως διεγείρει τον εγκέφαλο που είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε για έναν καλό βραδινό ύπνο. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Huggy Chair: Χαλάρωση και στυλ σε μια πολυθρόνα – αγκαλιά

Her News b

Peach Fuzz: Ανακηρύχθηκε και επίσημα το χρώμα της χρονιάς!

HerNews ka

Με αυτά τα κόλπα η κουζίνα σας θα φαίνεται πιο πολυτελής!

HerNews ka