HerNews.gr
Ψυχολογία

Πώς να οικοδομήσετε την αυτοπεποίθησή σας ως γυναίκα

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση καταφέρνουν να έχουν υψηλά επίπεδα αυτοεκτίμησης; Είναι σαν να γεννήθηκαν φυσικά με αυτό. Δεν φοβούνται να κάνουν οπτική επαφή με νέους ανθρώπους, φέρονται με τόση χάρη και νιώθουν άνετα με τον εαυτό τους. Έχουν μια στάση αυτοπεποίθησης που αφήνει οποιονδήποτε με χαμηλή αυτοεκτίμηση να εύχεται να ήταν στη θέση τους.

Οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση το κάνουν να φαίνεται τόσο εύκολο. Αλλά όποιος έχει έλλειψη αυτοπεποίθησης θα διαφωνούσε. Όταν το μυαλό σας είναι γεμάτο με αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σας, το να προσεγγίζετε ανθρώπους ή νέες προκλήσεις μπορεί να είναι αρκετά τρομακτικό.

Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ξεκινήσετε τεχνικές οικοδόμησης αυτοπεποίθησης που θα σας βοηθήσουν να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. 

1. Εργαστείτε στη στάση του σώματος και στη γλώσσα του σώματός σας

Πρώτα πρώτα, επικεντρωθείτε στη γλώσσα του σώματός σας και στη στάση του σώματος. Μία από τις συνήθειες των γυναικών με αυτοπεποίθηση είναι ότι καταβάλλουν συνειδητές προσπάθειες να κρατήσουν όρθια στάση. Οι ψυχολόγοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε υψηλή αυτοεκτίμηση. Σηκωθείτε λοιπόν όρθια και μην καμπουριάζετε.

Όχι μόνο η καλή στάση είναι σημάδι ενός ατόμου με αυτοπεποίθηση, αλλά και η σωστή γλώσσα του σώματος. Έχετε την τάση να κοιτάτε πολύ ψηλά όταν μιλάτε σε ανθρώπους; Κρατήστε το πηγούνι σας ψηλά και προσπαθήστε να διατηρείτε οπτική επαφή με τους ανθρώπους. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κάνετε τον εαυτό σας πιο ελκυστικό στις ρομαντικές σχέσεις κι ένας ισχυρός τρόπος για να κάνετε συνδέσεις στην επαγγελματική σας ζωή.

2. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με άτομα με αυτοπεποίθηση

Κόψτε τις τοξικές σχέσεις που επηρεάζουν την ψυχική σας υγεία. Όσο περισσότερο κολλάτε με οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με μια νοοτροπία αυτοβελτίωσης, τόσο λιγότερο είναι πιθανό να αισθάνεστε σίγουρες ότι κάνετε σπουδαία πράγματα. Στην περίπτωση της οικογένειας και των στενών φίλων, ίσως χρειάζεται μια ειλικρινής συζήτηση για να τους ενημερώσετε πώς οι πράξεις τους επηρεάζουν την ψυχολογία σας.

Εστιάστε στο να έχετε έναν εσωτερικό κύκλο φίλων με υψηλή αυτοπεποίθηση. Αυτές οι γυναίκες έχουν συνήθως πλήθος γνώσεων όσον αφορά τη θετική αυτοδιάθεση και την ανάληψη ηγετικών θέσεων.

Όταν κάνετε παρέα με αυτές τις γυναίκες, υποσυνείδητα επιλέγετε τη σίγουρη συμπεριφορά τους. Και τελικά, θα αρχίσετε να πιστεύετε στις δικές σας ικανότητες.

3. Χαμογελάστε

Όταν πρόκειται για την οικοδόμηση αυτοπεποίθησης, δεν έχει να κάνει πάντα με το τι λέτε αλλά και με το πώς χαμογελάτε. Ο τρόπος που χαμογελάτε μπορεί να αλλάξει αμέσως τον τρόπο που αισθάνεστε και φαίνεστε!

Λάβετε υπόψη ότι δεν χρειάζεται να έχετε το πιο τέλειο χαμόγελο. Ούτε χρειάζεται να χαμογελάτε συνέχεια. Μόνο ένα ευγενικό χαμόγελο μπορεί να λειτουργήσει. 

Η τακτική εξάσκηση στο χαμόγελο είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας ως γυναίκα. Μερικές γυναίκες επιλέγουν να μην το κάνουν γιατί πιστεύουν ότι είναι σημάδι αδυναμίας.

Αλλάξτε τη ζωή σας αυτόν τον μήνα και ανανεωθείτε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί οι φίλοι είναι «η οικογένεια που επιλέγουμε»;

HerNews ka

Αυτό είναι το ένα και μοναδικό tip για να είσαι ευτυχισμένη κάθε μέρα

Her News

Κρίση Πανικού: Πως να βοηθήσεις κάποιον που του συμβαίνει

Her News b