HerNews.gr
Health

Το ρόφημα που βοηθάει με τα συμπτώματα στην εμμηνόπαυση

Εξάψεις, φούσκωμα, κοιλιακό άλγος, εναλλαγές της διάθεσης, είναι μερικά από τα συμπτώματα στην εμμηνόπαυση. Αλλά όπως αποδεικνύεται, μπορεί να υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να τιθασεύσετε αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα πίνοντας ένα νόστιμο και θρεπτικό ρόφημα, με προβιοτικά.

Έρευνα έχει βρει ότι τα προβιοτικά μπορεί να είναι χρήσιμα για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Η κομπούτσα είναι ένα παλιό ρόφημα που έχει υποστεί ζύμωση και παρασκευάζεται με τσάι, ζάχαρη, βακτήρια και μαγιά. Αλλά το καλύτερο από όλα είναι ότι είναι γεμάτο προβιοτικά που είναι ευεργετικά για το μικροβίωμα μας.

Το ανθρώπινο μικροβίωμα αποτελείται ουσιαστικά από όλους τους μικροοργανισμούς που βρίσκονται μέσα στο σώμα, ειδικά στο έντερο, το στόμα και τον κόλπο στις γυναίκες. Η διατήρηση ενός υγιούς μικροβιώματος είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία.

Αντιμετωπίστε τα συμπτώματα στην εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που βιώνουν την εμμηνόπαυση μπορεί να έχουν προβλήματα να διατηρήσουν ένα υγιές μικροβίωμα λόγω της αλληλεπίδρασης μεταξύ της μικροχλωρίδας του εντέρου και των οιστρογόνων. Ευτυχώς, η μικροχλωρίδα του εντέρου, η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα οιστρογόνων, μπορεί να βοηθηθεί με μια υγιή δόση προβιοτικών.

Οι ορμονικές διακυμάνσεις της εμμηνόπαυσης μπορούν επίσης να επιδεινώσουν τα συμπτώματα σε γυναίκες που πάσχουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Ευτυχώς, τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση της υγιούς πέψης και να σας επαναφέρουν σε καλό δρόμο.

Η τακτική απόλαυση της κομπούτσας μπορεί να αναπληρώσει τα προβιοτικά του εντέρου σας και να διευκολύνει σημαντικά τη γαστρεντερική δυσφορία.

Είτε η γαστρεντερική δυσφορία σας σχετίζεται με την εμμηνόπαυση, είτε όχι, τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των βακτηρίων του εντέρου.

Επίσης, τα προβιοτικά έχει αποδειχθεί ότι ενδεχομένως βελτιώνουν τη διάθεση. Ένα τεράστιο 95% της σεροτονίνης του σώματος, μιας βασικής ορμόνης που επηρεάζει τη διάθεση ρυθμίζεται στο γαστρεντερικό σωλήνα. Καλύτερη διάθεση σημαίνει ότι  μπορείτε να αντιμετωπίσετε πιο καλά και πιο εύκολα τα ενοχλητικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Τριχόπτωση: Τρόποι αντιμετώπισης στην εμμηνόπαυση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Διατροφή: Το τρόφιμο που πρέπει να τρώτε καθημερινά

Her News

Ξεκινά το πρόγραμμα για τα παχύσαρκα παιδιά – Τι περιλαμβάνει

HerNews ka

Πώς το αλκοόλ επηρεάζει το σώμα μας;

Her News