HerNews.gr
Health

Ξεκινά το πρόγραμμα για τα παχύσαρκα παιδιά – Τι περιλαμβάνει

Από τον Ιούνιο τίθεται από το υπουργείο υγείας, σε εφαρμογή το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δωρεάν επισκέψεις σε διαιτολόγους, γιατρούς, τόσο των παιδιών όσο και των γονέων τους.

Παράλληλα ιδρύεται νέο ερευνητικό Ευρωπαϊκό Κέντρο για την καταπολέμηση της Παχυσαρκίας ενώ θα πραγματοποιηθούν σειρά δράσεων όχι μόνο στο πλαίσιο της πρόληψης αλλά και στην αντιμετώπιση των ήδη παχύσαρκων παιδιών, από εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου υγείας.

Το πρόγραμμα που δρομολογεί το Yπουργείο Yγείας θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, αφορά παιδιά από τον πρώτο χρόνο ζωής τους, μέχρι και την ηλικία των 17 ετών και περιλαμβάνει δράσεις πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς πρόληψης.

Η δαπάνη του προγράμματος για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, φτάνει τα 44 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Είναι η πρώτη φορά όπου στην Ελλάδα εφαρμόζεται ένα τέτοιο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας η οποία στη χώρα μας έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας καθώς καταλαμβάνουμε την 3η Ευρωπαϊκή θέση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης με υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά κάτω των 5 ετών. Επίσης η Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία καταλαμβάνει την 2η θέση στα παιδιά 5-9 ετών (37,5%) και 1η (35%) στα παιδιά 10-19 ετών.

Το πρόγραμμα του υπουργείου υγείας για την παιδική παχυσαρκία – Τι περιλαμβάνει

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς πρόληψης στοχεύοντας στο σύνολο των παιδιών ηλικίας 0-17 ετών, καθώς και στις οικογένειές τους, επιδιώκοντας:

Την μείωση των παραγόντων κινδύνου και τις κοινωνικο-οικονομικές ανισότητες που ευθύνονται για την εμφάνιση της παχυσαρκίας κατά την παιδική και εφηβική ηλικία.

Την καταπολέμηση και τις συνέπειες της υπερβαρότητας και της παχυσαρκίας, οι οποίες οδηγούν συχνά στην εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων και πολυνοσηρότητας κατά την ενήλικο ζωή.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η αρωματοθεραπεία και τα οφέλη για την υγεία

Her News

5 απλά κόλπα για να μειώσετε άμεσα τα επίπεδα άγχους σας

HerNews ka

Κολπίτιδα: είναι ένα από τα πιο συνήθη γυναικολογικά προβλήματα!

Her News b