HerNews.gr
Fitness

Ασκήσεις Kegel: Όλα όσα θέλετε να μάθετε

Αν προσπαθείτε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις ασκήσεις Kegel για την ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους σας, έχουμε ετοιμάσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να ενισχύσετε το πυελικό σας έδαφος. Οι εξασθενημένοι μύες μπορεί να είναι αποτέλεσμα τοκετού, παχυσαρκίας, γήρανσης, άρσης βαρών και καταπόνησης. Το σεξ δεν κάνει τον κόλπο σας να είναι “χαλαρός”, αυτό είναι απλώς ένας μύθος. Αυτό το άρθρο θα σας δώσει πληροφορίες σχετικά με τους μύες του κόλπου και του πυελικού εδάφους και θα σας πει πώς να σφίξετε τον κόλπο σας.

Πώς λειτουργούν οι ασκήσεις Kegel;

Οι ασκήσεις Kegel έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση του πυελικού εδάφους, το οποίο παρέχει υποστήριξη για τη μήτρα, το λεπτό έντερο και την ουροδόχο κύστη. Οι ασκήσεις αυτές όντως σφίγγουν τον κόλπο, αλλά όχι σφίγγοντας τους κολπικούς μύες, όπως πιστεύουν μερικοί άνθρωποι.

Συγκεκριμένα ενισχύουν τους μύες του πυελικού εδάφους που περιβάλλουν τον κόλπο. Το καλύτερο πράγμα σχετικά με αυτές τις ασκήσεις είναι ότι μπορούν να γίνουν σχεδόν οπουδήποτε, οποτεδήποτε, χωρίς να το ξέρει κανείς άλλος. 

Για να κάνετε αποτελεσματικά αυτές τις ασκήσεις, πρέπει να μάθετε πώς να απομονώνετε τους κατάλληλους μύες. Οι μύες στους οποίους θέλετε να εστιάσετε είναι αυτοί που σφίγγετε όταν προσπαθείτε να μην ουρήσετε. Μπορείτε να αναγνωρίσετε τους σωστούς μύες δοκιμάζοντας ένα απλό πείραμα. Την επόμενη φορά που θα καθίσετε να κατουρήσετε, δώστε προσοχή στους μύες που χρησιμοποιείτε για να σταματήσετε τη ροή των ούρων. Αυτοί είναι οι μύες που χρησιμοποιείτε για να κάνετε ασκήσεις Kegel.

Τώρα που έχετε εντοπίσει τους σωστούς μύες και γνωρίζετε πώς νιώθετε όταν τους σφίγγετε, μπορείτε να εξασκήσετε αυτήν την τεχνική. Σφίξτε αυτή την περιοχή, κρατήστε για περίπου πέντε δευτερόλεπτα και μετά χαλαρώστε για πέντε δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε αυτό το βήμα τουλάχιστον πέντε φορές στη σειρά.

Ξεκινήστε με τρία σετ 5 έως 10 φορές την ημέρα. Μόλις γίνει αυτό εύκολο, μπορείτε να αυξήσετε σταδιακά τον αριθμό των επαναλήψεων που κάνετε κάθε φορά και τον αριθμό των φορών που τις κάνετε ανά ημέρα. Με τη συνεχή άσκηση, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ο κόλπος σας σφίγγεται και το σεξ γίνεται πιο ευχάριστο.

Ένα πρόσθετο όφελος αυτών των ασκήσεων είναι ότι μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ακράτειας. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι ασκήσεις Kegel στο σπίτι βοήθησαν με δύο διαφορετικούς τύπους ακράτειας ούρων. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσες έκαναν 10 σετ ασκήσεων 10 φορές την ημέρα για οκτώ εβδομάδες παρουσίασαν σημαντική βελτίωση.

Διασκεδαστικές προπονήσεις στο σπίτι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tips για να χάσεις κιλά

Her News

Δροσεροί καλοκαιρινοί χυμοί για τον καύσωνα

Her News

Κάτια Ζυγούλη: Πώς διατηρεί το αψεγάδιαστο σώμα της

Her News