HerNews.gr
Health

Πρέπει να φοράς σουτιέν το βράδυ όταν κοιμάσαι;

Αν και υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους πολλές γυναίκες φορούν σουτιέν τη νύχτα, οι ειδικοί λένε ότι τα μειονεκτήματα υπερτερούν σε σχέση με τα πλεονεκτήματα.

Όταν κοιμάστε με σουτιέν όλο το βράδυ, αυτό είναι πιθανό να σας σφίγγει και να περιορίζει την κυκλοφορία του αίματος. Η κακή κυκλοφορία μπορεί να οδηγήσει σε ζάλη και μυϊκές κράμπες.

Ο ύπνος με σουτιέν ερεθίζει το δέρμα σας

Οι τιράντες του σουτιέν τρίβονται επανειλημμένα στην επιφάνεια του δέρματός σας, προκαλώντας ενδεχομένως πόνο, ενόχληση κι ερεθισμό.

Προκαλεί υπερμελάγχρωση

Η υπερμελάγχρωση ή ο αποχρωματισμός του δέρματος είναι άμεσο αποτέλεσμα των αυξημένων επιπέδων μελανίνης σε ορισμένες περιοχές του σώματός σας. Η χρωστική μελανίνη καθορίζει την επιδερμίδα σας και βρίσκεται στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος. Το να φοράτε συνεχώς σουτιέν τη νύχτα τείνει να προκαλεί τριβή, διεγείροντας την παραγωγή μελανοκυττάρων και σχηματίζοντας σκούρες κηλίδες κι ανομοιόμορφο τόνο δέρματος.

Προάγει τις μυκητιάσεις

Το ζεστό, υγρό περιβάλλον ενός σουτιέν δημιουργεί ένα ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για μύκητες. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να αποφεύγετε να φοράτε σουτιέν στο κρεβάτι, ειδικά αν ζείτε σε ζεστό ή υγρό κλίμα.

Αλλάζει τη φυσιολογία του μαστού

Μελέτες δείχνουν ότι το να φοράτε σουτιέν τη νύχτα επηρεάζει αρνητικά το λεμφικό σύστημα, το οποίο απομακρύνει τις τοξίνες από το στήθος σας μέσω των λεμφαδένων στις μασχάλες σας. Όταν όμως κοιμάστε με αυτό όλο το βράδυ, μπορεί να σας κάνει πιο επιρρεπείς, μεταξύ άλλων, να εμφανίσετε οίδημα και χρόνια φλεγμονή των μαστών.

Οφέλη από το να μην φοράτε σουτιέν στον ύπνο 

Όταν είστε ξαπλωμένες, οι ανώτεροι αεραγωγοί σας στενεύουν, καθιστώντας πιο δύσκολο τον αέρα να φτάσει στους πνεύμονές σας. Τα στενά ρούχα και τα εσώρουχα περιορίζουν περαιτέρω την κίνηση του αέρα στο στήθος σας. Ο ύπνος σε αυτή την περίπτωση μπορεί να κάνει την αναπνοή σας πιο επίπονη και ρηχή, μειώνοντας τη συνήθη πρόσληψη οξυγόνου. Από την άλλη πλευρά, ο ύπνος χωρίς σουτιέν σας επιτρέπει καλύτερα να αναπνέετε και να ξεκουράζεστε.

Επίσης όταν κοιμάστε με αυτό το εσώρουχο, ιδιαίτερα το καλοκαίρι που έχει ζέστη, είναι πιο εύκολο να ιδρώσετε.Η συσσώρευση ιδρώτα  μπορεί να οδηγήσει σε ακμή. Βοηθήστε να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό αποφεύγοντας να φοράτε εσώρουχα όταν κοιμάστε.

Σας κάνουν καλό τα σουτιέν ύπνου;

Εάν δεν είστε ακόμα πεπεισμένες για τα μειονεκτήματα, τότε ίσως να δοκιμάσετε να φοράτε το βράδυ ένα ειδικά σχεδιασμένο εσώρουχο ύπνου.

Εάν νιώθετε πιο άνετα φορώντας σουτιέν όταν κοιμάστε, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ψωνίσετε ένα κατάλληλο προϊόν. Βρείτε ένα εσώρουχο  χωρίς ραφές που είναι κατασκευασμένο από απαλό ύφασμα και διαθέτει φαρδιές, άνετες τιράντες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Φακοί Επαφής: Αυτές οι συνήθειες μπορούν να βλάψουν τα μάτια σου

Her News b

To “μυστικό συστατικό” που απομακρύνει την οσμή του σκόρδου από την αναπνοή μας

HerNews ka

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε ένα smoothie κάθε μέρα

HerNews ka