HerNews.gr
Γνώμες

Δευτέρα: Πώς θα απολαύσεις την αρχή της εβδομάδας

Το θέμα με την Δευτέρα δεν είναι απλώς η μετάβαση από την χαλάρωση του Σαββατοκύριακου στους γρήγορους ρυθμούς της εβδομάδας. Καλώς ή κακώς όταν ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας, αυξάνεται το άγχος μας κι αυτό μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την υγεία μας.

Γράφει η δημοσιογράφος Εύη Μακαβέλου

Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να μας κάνουν να θέλουμε να πατήσουμε αναβολή λίγες παραπάνω φορές στο ξυπνητήρι μας, αλλά ξέρουμε πότε ότι ήρθε η ώρα να σηκωθούμε!

Παρακάτω μοιραζόμαι μαζί σας μερικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε την αρχή της εβδομάδας.

Φτιάξτε μια λίστα με τις υποχρεώσεις της Δευτέρας από την Παρασκευή

Το τέλος της εβδομάδας μπορεί να είναι αιτία να γιορτάζουμε, αλλά καλύτερα να μην χαλαρώνουμε εντελώς, μέχρι να γράψουμε μια λίστα υποχρεώσεων για τη Δευτέρα. Όλα όσα χρειαζόμαστε για να πετύχουμε την επόμενη εβδομάδα θα είναι στο μυαλό μας, οπότε είναι λογικό να τα σημειώσουμε αυτή τη στιγμή.

Εμένα προσωπικά που λατρεύω την οργάνωση, πάντα με βοηθάει να βλέπω συγκεντρωμένα σε ένα χαρτί όσα πρέπει να γίνουν.

Εάν ξεκινήσετε την εβδομάδα χωρίς αυτήν τη λίστα, θα πρέπει να στύψετε το μυαλό σας τη Δευτέρα το πρωί σχετικά με όσα πρέπει να ολοκληρώσετε. Με τη λίστα όμως, δεν χρειάζεται να αγχωθείτε αν παραλείψατε κάτι σημαντικό.

Ακολουθήστε τον κανόνα της μίας ώρας

Δεν χρειάζεται πλέον να προσπαθείτε να καλύψετε τον χαμένο ύπνο τα πρωινά της Κυριακής. Με το να μένετε ξύπνιοι μέχρι αργά δεν είναι επίσης μια καλή συνήθεια για το Σαββατοκύριακο. Μπορεί να σας οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη κούραση τη Δευτέρα. Επομένως, είναι καλύτερο να ακολουθείτε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου όλη την εβδομάδα. Τουλάχιστον,  προσπαθήστε να μην πηγαίνετε για ύπνο ή να μην ξυπνάτε περισσότερο από μία ώρα μετά τις κανονικές σας ώρες.

Απολαύστε το πρωινό σας

Η κατανάλωση ενός ισορροπημένου πρωινού θα σας επιτρέψει να είστε χορτάτες και με ενέργεια, σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Ιδανικά σηκωθείτε λίγο πιο νωρίς από το συνηθισμένο κι ετοιμάστε ένα πρωινό στον εαυτό σας με τις αγαπημένες σας συνταγές. Κι αν λατρεύετε τον καφέ, όπως εγώ, τότε σίγουρα αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά, για να απολαύσετε τον πρώτο καφέ της εβδομάδας!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

HisStories 12: “Μονο οι τολμηρά ευαίσθητοι μπορούν να αντέξουν την θάλασσα…”

Her News b

HisStories 03: Δεν θα μάθεις ποτέ γυναικοκτόνε γιατί θα είσαι πάντα μόνος. Με τις «κακές στιγμές σου».

Her News b

Η σημασία του να νιώθεις άνετα στο σπίτι σου

Her News