HerNews.gr
Ταξίδια

Φοβεροί λόγοι για να ταξιδέψετε στο Βερολίνο

Το Βερολίνο είναι το ιδανικό μέρος για ένα διάλειμμα στην  Ευρώπη. Αυτή η πολυσύχναστη μητρόπολη υπερηφανεύεται για μια έντονη νυχτερινή ζωή, εκπληκτικό φαγητό, μια πλούσια ιστορία, παγκοσμίου φήμης μπύρα και μερικά από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα και μουσεία στον κόσμο.

Αν δεν έχετε ήδη πάει στο Βερολίνο, κάντε το, το συντομότερο δυνατό τον επόμενο προορισμό σας. Η γερμανική πρωτεύουσα έχει όλα όσα αναζητά ένας ταξιδιώτης σε μια περιπέτεια και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι η αγαπημένη των φοιτητών. Αυτοί είναι μόνο μερικοί λόγοι για να επισκεφτείτε το Βερολίνο της Γερμανίας.

Λόγω της πλούσιας ιστορίας του

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, το Βερολίνο έχει μια βαθιά ιστορία. Όταν θα το επισκεφτείτε, αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε για το παρελθόν της Γερμανίας ως πρώην σοβιετικό κράτος. Κάθε γωνιά της πόλης έχει τη δική της ιστορία και κάποτε ήταν μέρος μιας βίαιης δικτατορίας που ευτυχώς έφτασε στο τέλος της. Υπάρχουν πολλά μέρη στην πόλη όπου μπορείτε να πάρετε μια αίσθηση για την πλούσια ιστορία του Βερολίνου. Σας προτείνουμε το Εβραϊκό Μουσείο, το Τείχος του Βερολίνου και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Λόγω του απίστευτου τοπικού φαγητού

Το πιο προφανές πιάτο που προσφέρει η πόλη είναι το Currywurst. Αυτό είναι ένα πραγματικό τοπικό πιάτο που θα βρείτε σε πάγκους κι εστιατόρια σε όλη την πόλη και αποτελείται από λουκάνικα, σάλτσα κάρυ και κέτσαπ, που συνήθως σερβίρεται με πατάτες τηγανητές. Το Currywurst προσφέρει ένα φτηνό μεσημεριανό γεύμα για backpackers με προϋπολογισμό περίπου 2,50 € κι είναι τόσο νόστιμο. Το Βερολίνο είναι γεμάτο με εστιατόρια και αγορές street food που ταιριάζουν στο γούστο του καθενός. Προτείνουμε το Markthalle Neun στο Kreuzberg για τους καλοφαγάδες.

Λόγω της διάσημης μπύρας

Τρεις λέξεις θα πούμε: μπύρα παγκόσμιας κλάσης. Το Βερολίνο έχει άφθονη μπύρα. Οι Γερμανοί υπερηφανεύονται που πίνουν εξαιρετική μπύρα. Γι’ αυτό το Βερολίνο είναι γνωστό ως η πρωτεύουσα της μπύρας στον κόσμο. Η σκηνή της craft μπίρας στο Βερολίνο αυξάνεται συνεχώς με παλιές και νέες μπύρες που προσφέρονται. Είτε ψάχνετε για μια καλή μπυραρία, μια παμπ ή ένα δροσερό μέρος για craft μπίρα, η πόλη έχει τα πάντα για τους λάτρεις της μπύρας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ποια ελληνικά νησιά είναι Covid Free

Her News

Αίγινα: Η πιο κοντινή απόδραση από την Αθήνα – Εκεί που η ιστορία συναντά την ηρεμία & την χαλάρωση

HerNews ka

Κύθνος Vol1: Ένα νησί του σήμερα βγαλμένο από τα 90s

Her News