HerNews.gr
Σχέσεις

Bρήκαμε την ημερομηνία με τους περισσότερους χωρισμούς

Οι χωρισμοί στην περίοδο των διακοπών είναι πράγματι μια φάση που πολλοί επιλέγουν να κάνουν το τέλος μιας σχέσης. Η αντικατάσταση της περιόδου των εορτών με ένα κλίμα αντίστροφο από εορταστικό σε συχνά πιο μελαγχολικό, μπορεί να επιδράσει στις σχέσεις, ανοίγοντας τον διάλογο για αλλαγές ή ακόμη και για λήξη της σχέσης.

Bρήκαμε την ημερομηνία με τους περισσότερους χωρισμούς

11η Δεκεμβρίου. Αυτή είναι η ημέρα, όπου πολλά ζευγάρια έχουν αποφασίσει να δώσουν ένα τέλος σε μια ερωτική σχέση. Τους λόγους δεν τους ξέρουμε, ωστόσο αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η συγκεκριμένη ημερομηνία, κατέχει δικαιωματικά τον τίτλο της «Break Up Day». 

Παρότι δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσοι χωρισμοί έχουν συμβεί την συγκεκριμένη ημέρα, κάθε χρόνο, υπάρχουν έρευνες που επιβεβαιώνουν την αρχική και καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η 11 Δεκεμβρίου, κρατά τον τίτλο της «Παγκόσμιας Ημέρας Χωρισμού».

Οι προσδοκίες των εορτών και η πίεση να είναι μια περίοδος χαράς μπορεί να επιτείνουν την αντίθετη αίσθηση σε αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σχέση τους. Επίσης, η ανασκόπηση της χρονιάς που περνάει και οι προσδοκίες για το μέλλον μπορούν να δημιουργήσουν πίεση και αμφιβολίες σε κάποια ζευγάρια.

Σε αυτήν την εποχή, οι ανθρώπινες σχέσεις εκτίθενται σε μια διαφορετική οπτική. Ενώ η αγάπη και η συνδεσιμότητα αποτελούν ένα σημαντικό μέρος των διακοπών, η πίεση για ένα “τέλειο” χριστουγεννιάτικο διάστημα μπορεί να επιφέρει πρόσθετο άγχος και αναστάτωση, επηρεάζοντας άμεσα τις σχέσεις.

Επίσης, η συχνότερη εμφάνιση των χωρισμών μεταξύ των ημερομηνιών των εορτών δεν είναι απλώς τυχαία. Τα έντονα συναισθήματα, οι προσδοκίες και η ανάγκη για μια φρέσκια αρχή μπορεί να οδηγήσει ανθρώπους σε μια επικοινωνία και απόφαση που πριν ίσως τους φαινόταν δύσκολη ή αδύνατη.

Και αν και η συγκεκριμένη ημερομηνία φέρει αυτήν την ετικέτα της “Break Up Day”, είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι κάθε σχέση είναι μοναδική και οι λόγοι που καθορίζουν έναν χωρισμό είναι διαφορετικοί και ποικίλοι.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: 3 λόγοι που το κινητό σας τηλέφωνο μπορεί να “βλάψει” την σχέση σας

HerNews ka

Dating burnout: Μήπως σε έχουν κουράσει τα αποτυχημένα ραντεβού;

Her News

Όταν στην πέφτει αυτός που δεν θες!

Her News b