HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Καίτη Γαρμπή: «Συνεχίζω με όλη μου την αγάπη να στηρίζω την ομοφυλοφιλία»

Η Καίτη Γαρμπή μίλησε στο περιοδικό InStyle και στη δημοσιογράφο Ειρήνη Ζουρνατζή, σε μια αρκετά αποκαλυπτική συνέντευξη, όπου μεταξύ άλλων εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή της για τις γυναικοκτονίες που έχουν αυξηθεί σε τρομακτικά ποσοστά τελευταία στη χώρα μας αλλά και για την ενασχόλησή της με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ομοφυλοφιλία γίνεται σταδιακά αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία. Από την άλλη, έχει αυξηθεί ραγδαία η βία απέναντι σε άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και αυτό είναι τόσο θλιβερό.

Συνεχίζω με όλη μου την αγάπη να στηρίζω την ομοφυλοφιλία κι έχω σημαία το φετινό τους σύνθημα, που συμπτωματικά ξεκινάει με τους στίχους ενός τραγουδιού μου: Μια φορά κι έναν καιρό διεκδίκησα και πέτυχα την ορατότητα και τα ίσα δικαιώματα», ανέφερε η Καίτη Γαρμπή.

Στη συνέχεια η τραγουδίστρια αναφέρθηκε και στις γυναικοκτονίες που αυξάνονται ολοένα και περισσότερο στη χώρα μας.

«Η πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας είναι η γυναικοκτονία. Ένα έγκλημα που στηρίζεται στην πατριαρχική κοινωνία και στα έμφυλα στερεότυπα, κατά τα οποία η γυναίκα είναι κατώτερη και υποτελής στον άντρα γι’ αυτό πρέπει να τιμωρηθεί, «για να βάλει μυαλό», ήτοι να βιαστεί, να κακοποιηθεί και στο τέλος να δολοφονηθεί, γιατί το φύλο της ισοδυναμεί με την αφαίρεση της ζωής της.

Νιώθω οργή και πόνο και μία απέραντη θλίψη, γιατί δεν αλλάζει τίποτα, και όχι μόνο δεν αλλάζει αλλά γίνεται και χειρότερο, αφού η Ελλάδα βγήκε «πρωταθλήτρια» στο συγκεκριμένο… σπορ», δήλωσε η Καίτη Γαρμπή.

Καίτη ΓαρμπήΑναφερόμενη στα social media και συγκεκριμένα στο Twitter, όπου είναι αρκετά ενεργή και τοποθετείται αρκετά συχνά για διάφορα θέματα δήλωσε:

«Να φοβηθώ και να βάλω δηλαδή την καριέρα μου πάνω από το δίκαιο και το σωστό; Πάνω από την καριέρα είναι ο ανθρωπισμός. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δουλειά όλων μας, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι.

Αγαπώ το Twitter, γιατί είναι έξυπνο, γρήγορο, έχει χιούμορ και κάποια πολύ ωραία μυαλά. Γινόμαστε μια παρέα στο Twitter, διαβάζουμε απόψεις, συμφωνούμε ή διαφωνούμε αλλά πιστεύω πως πάντα από εκεί μέσα βγαίνει κάτι καλό».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ο Μηδενιστής μιλά αποκλειστικά στο HerNews: «Αγαπώ τον Ypo αλλά δεν θα μπορούσα να τον έχω στη ζωή μου»

HerNews ka

Η τραγουδίστρια Φανή Δρακοπούλου μιλά στο HerNews: «Πιστεύω ότι περιστατικά κακοποίησης έχουν συμβεί στον χώρο του τραγουδιού»

Her News

Η Σταυρούλα Αντωνάκου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το Νίκο Χαρδαλιά μιλά στο HerNews: «Στην πολιτική, όπως και την ζωή, ο καθένας επιλέγει τη στάση του απέναντι σε καθετί»

Her News