HerNews.gr
Health

Hailey Bieber: Μοιράστηκε τη συνταγή για το αγαπημένο smoothie του Justin – Τα θετικά οφέλη

Πάντα είναι ενδιαφέρουσες οι αναρτήσεις συνταγών διασημοτήτων στα social media. Τείνουν να είναι είτε αρκετά κοινές είτε εντελώς γελοίες. Η πρόσφατη ανάρτηση της Hailey Bieber δείχνει το αγαπημένο smoothie του συζύγου της Justin και έχει πάνω από 3,5 εκατομμύρια προβολές και 375 χιλιάδες likes στο TikTok.

Λοιπόν, τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το smoothie; 

@haileybieberhusbands favorite protein smoothie so easy n yummy 🫐🫐♬ bad idea right? – Olivia Rodrigo

Είναι γεμάτο με φρούτα

Αυτό το smoothie περιλαμβάνει μια ποικιλία φρούτων. Η μπανάνα, τα βατόμουρα και τα σμέουρα παρέχουν μια σειρά από θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την καλή υγεία. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι οι περισσότεροι δεν πληρούν τις συνιστώμενες μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα σύμφωνα με διαιτολόγους. Αυτά τα φρούτα προάγουν επίσης την ποικιλότητα των μικροβίων του εντέρου, η οποία μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης του ανοσοποιητικού συστήματος και της καταπολέμησης της φλεγμονής.

Περιλαμβάνει πρωτεΐνη

Ένα καλό smoothie πρέπει να είναι θρεπτικό και χορταστικό, γι’ αυτό οι συνταγές για smoothie θα πρέπει ιδανικά να περιλαμβάνουν μία ή δύο πηγές πρωτεΐνης όπως το  γιαούρτι, το βούτυρο ξηρών καρπών, το γάλα ή τη σκόνη πρωτεΐνης. Η σκόνη πρωτεΐνης και τα συμπληρώματα είναι εύκολες προσθήκες για να ενισχύσετε την πρωτεΐνη και τον κορεσμό του smoothie σας, αλλά οι διαιτολόγοι συμφωνούν ότι το να βασίζεστε σε μεγάλο βαθμό σε αυτά μπορεί να μην είναι ο σωστός τρόπος.  Αντίθετα, προσπαθήστε να δώσετε προτεραιότητα σε ολόκληρες πηγές πρωτεΐνης όποτε είναι δυνατόν, είτε είναι φρέσκες, κονσέρβες, αποξηραμένες ή κατεψυγμένες. Συγγραφέας του Superfood Swap , συνιστά να προσθέσετε απλό κεφίρ, ελληνικό γιαούρτι ή ακόμα και τυρί cottage ως πηγή πρωτεΐνης ολικής τροφής για τα smoothies σας. Αυτά τα τρόφιμα συνοδεύονται επίσης με άλλα θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες που συνεργάζονται για πρόσθετα οφέλη για την υγεία.

Είναι καλό, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιες τροποποιήσεις

Πέρα από την αντικατάσταση πηγών πρωτεΐνης ολικής άλεσης με σκόνη, οι διατροφολόγοι συνιστούν επίσης να προσθέσετε μια χούφτα σπανάκι, λάχανο ή ακόμα και κουνουπίδι για άλλη μια μερίδα λαχανικών. Τα smoothies είναι επίσης μια ευκαιρία να προσθέσετε θρεπτικά «ενισχυτικά», όπως πηγές φυτικών ινών, ωμέγα-3, αντιοξειδωτικά και άλλα. Ακόμη μπορείτε να δοκιμάσετε συστατικά όπως σπόρους λιναριού ή chia, βρώμη, matcha ή κακάο σε σκόνη.

Το τελικό συμπέρασμα

Αν θέλετε και έχετε τα υλικά, δοκιμάστε το smoothie του Bieber, αλλά μη διστάσετε να ξεφύγετε λίγο από τη συνταγή για να αυξήσετε τη διατροφή σας και να εξοικονομήσετε χρήματα! Είναι διασκεδαστικό να αναζητάς ιδέες και έμπνευση σε διασημότητες, αλλά είναι σημαντικό να θυμάσαι να μην βασίζεσαι σε αυτούς για τεκμηριωμένες συμβουλές υγείας και διατροφής. Εάν χρειάζεστε συμβουλές όσον αφορά τα τρόφιμα και τη διατροφή, ζητήστε τη βοήθεια ενός διαιτολόγου που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε έναν τρόπο να πετύχετε τους στόχους σας που να ευθυγραμμίζεται με τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις σας. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Το ουίσκι βελτιώνει την υγεία του δέρματος- Ισχυρισμοί νέας μελέτης

HerNews ka

Πώς να αντιμετωπίσετε το ξεφλούδισμα του δέρματος μετά από ηλιακό έγκαυμα

HerNews ka

Αυπνία: Οι λύσεις στο πρόβλημα του ύπνου

Her News b