HerNews.gr
Ταξίδια

Λονδίνο: Το στρατηγείο του Τσόρτσιλ έγινε πολυτελές ξενοδοχείο

Το στρατηγείο του Τσόρτσιλ στο Λονδίνο μετατράπηκε σε ένα πραγματικά πολυτελές ξενοδοχείο. Βρίσκεται σε έναν καταπράσινο οικιστικό δρόμο ακριβώς έξω από την πλατεία Sloane. Το εύστοχα ονομαζόμενο One Sloane περιλαμβάνει 30 δωμάτια και σουίτες.

Αυτό το ξενοδοχείο γεννήθηκε από μια συνεργασία μεταξύ του πεντάστερου παριζιάνικου ξενοδοχείου Costes, του Γάλλου σχεδιαστή Francois-Joseph Graf και της δυναστείας Cadogan.

Ο αρχιτέκτονας Edwin Thomas Hall σχεδίασε αρχικά το κτίριο το 1889. Τα τελευταία έξι χρόνια, έχει υποβληθεί σε εκτεταμένη ανακαίνιση. Η πρόσοψη αποκαταστάθηκε πλήρως, οι εσωτερικοί χώροι ανακαινίστηκαν και προστέθηκε ένας έκτος όροφος. Το ξενοδοχείο προσφέρει τώρα έξι στιλ δωματίων, ένα εστιατόριο στον τελευταίο όροφο κι ένα μπαρ στον κάτω όροφο.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, ο ζεστός εσωτερικός φωτισμός τονίζει τις λεπτομέρειες της εποχής, όπως  ξύλινη επένδυση και βιτρό παράθυρα. Το νεοελληνικό λόμπι και η βιβλιοθήκη είναι διακοσμημένα με μωσαϊκά, βάζα κι εντυπωσιακούς πολυελαίους που προσθέτουν μια πινελιά αίγλης.

Στο εσωτερικού του ξενοδοχείου One Sloane στο Λονδίνο

Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με αντίκες και λεπτομερή αντίγραφα από τους Βρετανούς σχεδιαστές Edward William Godwin και Charles Rennie Mackintosh. Ο Graf συνεργάστηκε με δεκάδες τεχνίτες για να ζωντανέψει το όραμά του. Το ξενοδοχείο φέρεται να παρουσιάζει συνολικά 21 χαλιά, 19 σχέδια κουρτινών και 50 προσαρμοσμένα υφάσματα.

«Η κατευθυντήρια αρχή είναι πάντα η ίδια: να σεβόμαστε τα αυθεντικά χαρακτηριστικά και να τα βελτιώνουμε ώστε να μπορούν να μεταφερθούν στον 21ο αιώνα», δήλωσε ο Graf. Τα δωμάτια και οι σουίτες έχουν μια ελαφριά ασιατική επιρροή που ισορροπεί με τις παραδοσιακές βρετανικές πινελιές.

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου είναι εμπνευσμένο από το αριστούργημα του 19ου αιώνα των Thomas Jeckyll και James McNeill Whistler, The Peacock Room. Με βάση το μενού  θα σερβίρει παραδοσιακά γαλλικά πιάτα.

Επίσης προσφέρει μια εκπληκτική θέα στο Chelsea, ενώ στον κάτω όροφο με το μπαρ, θα μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν speakeasy slings κοκτέιλ, εκλεκτά κρασιά κι οινοπνευματώδη ποτά. Το μπαρ διαθέτει επίσης ιδιωτική είσοδο στο Holbein Place και δικό του μόνιμο DJ.

Το One Sloane στο Λονδίνο θα ξεκινήσει επίσημα να υποδέχεται επισκέπτες τον Σεπτέμβριο, αλλά δέχεται ήδη κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας του.

Οι πιο φιλικές πόλεις στην Ευρώπη

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε μια φορά στη ζωή σας

Her News

4 νέα ξενοδοχεία στον Πειραιά:Μια Νότα αισιοδοξίας

Her News b

Μήλος: Οδηγός για ένα αξέχαστο τριήμερο

Her News