HerNews.gr
Beauty

Ένας οδηγός για τη φθινοπωρινή ρουτίνα περιποίησης

Η αλλαγή των εποχών έχει αντίκτυπο στο δέρμα σας, οπότε όταν φθάνει το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη στιγμή να αλλάξετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Αν και δεν ζούμε όλοι σε περιοχές με μεγάλες διαφορές στις εποχές, αν δείτε μια σημαντική αλλαγή στον καιρό καθώς μπαίνουμε στο φθινόπωρο, πιθανό οι αλλαγές  αλλαγές στο δέρμα σας να είναι πιο αισθητές.

Διαβάστε τον οδηγό μας για τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας για φέτος το φθινόπωρο, συμπεριλαμβανομένου του πώς να προετοιμάσετε το δέρμα σας.

Γιατί είναι σημαντικό να προστατεύουμε το δέρμα μας τους κρύους μήνες;

Στο δέρμα μας αρέσει η συνοχή, επομένως μια ξαφνική αλλαγή των εποχών μπορεί να είναι ένα σοκ. Τα μειωμένα επίπεδα υγρασίας κατά τη διάρκεια του πιο κρύου καιρού μπορεί να οδηγήσουν σε πιο ξηρό δέρμα. Οπότε τα κύτταρα του δέρματος θα πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να διατηρήσουν μια επαρκή ενυδάτωση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο προστατευτικός φραγμός του δέρματος διαταράσσεται, οδηγώντας σε φλεγμονή κι ερεθισμό. Εκτός από την ξηρότητα, όσες έχουν προϋπάρχουσες παθήσεις όπως το έκζεμα, μπορεί να δουν αύξηση της ερυθρότητας και των εξανθημάτων, λόγω της αλλαγής του καιρού.

Ωστόσο, η ξηροδερμία μπορεί να ανακουφιστεί απλώς αλλάζοντας την ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Τα προϊόντα σας θα πρέπει να στοχεύουν ειδικά στη φροντίδα του προσώπου σας, επομένως καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε πιο ενυδατικά προϊόντα σε σχέση με αυτά που είχατε για το καλοκαίρι. Ρίξτε μια ματιά στις φθινοπωρινές συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας μας παρακάτω.

Βήμα προς βήμα φθινοπωρινή ρουτίνα περιποίησης

Ξεκινήστε αφαιρώντας τυχόν βακτήρια ή νεκρά κύτταρα του δέρματος από το πρόσωπό σας χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό και λίγο βαμβάκι. Τα πιο σκληρά καθαριστικά που είναι πιο κατάλληλα για τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να αντικατασταθούν με ένα πιο απαλό, ενυδατικό καθαριστικό.

Χρησιμοποιήστε ορό υαλουρονικού οξέος.  Ένας ορός που περιέχει υαλουρονικό οξύ είναι ευεργετικός για τη μετάβαση στους πιο κρύους μήνες. Βοηθά αποτελεσματικά το δέρμα να επιτύχει το βέλτιστο επίπεδο ενυδάτωσης.

Κρατήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο με μια ενυδατική κρέμα. Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν, τόσο πέφτουν τα επίπεδα υγρασίας. Αν χρησιμοποιείτε ήδη μια ενυδατική κρέμα, θα πρέπει να την αλλάξετε σε μια με πιο βαριά σύνθεση.

Για να προστατεύσετε το δέρμα σας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό όλο τον χρόνο. Μπορείτε αν θέλετε να συνδυάσετε το αντηλιακό και την ενυδατική κρέμα χρησιμοποιώντας ένα προϊόν με διπλή δράση.

Καλλυντικά με SPF για περισσότερη προστασία

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Skincare: Πώς να φτιάξετε μια απλή ρουτίνα προσώπου

HerNews ka

Bιταμίνη Ε: Τα αντιοξειδωτικά οφέλη που προσφέρει στο δέρμα

HerNewskl

Kατερίνα Καινούργιου: Αυτό είναι το αγαπημένο της κραγιόν

HerNewskl