HerNews.gr
Fitness

Τι πρέπει να τρως πριν από έναν αγώνα δρόμου

Έχετε εκπαιδευτεί για τον αγώνα δρόμου, φορτίσατε τα AirPods σας και διαλέξατε το ντύσιμό σας για την ημέρα του αγώνα. Τώρα, μετράτε αντίστροφα τα λεπτά μέχρι να τρέξετε από τη γραμμή εκκίνησης. Μένει λοιπόν να δείτε τι πρέπει να φάτε πριν τρέξετε τα χιλιόμετρα που έχετε επιλέξει. Εδώ, μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές συμβουλές από ειδικούς σχετικά με τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε.

1. Μείνετε με τροφές που γνωρίζετε ότι το σώμα σας αφομοιώνει καλά

Η μέρα του αγώνα δρόμου δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για πειραματισμούς ή για δραστική αλλαγή των διατροφικών σας συνηθειών. Βεβαιωθείτε ότι τρώμε μόνο κάτι που λειτουργεί για εσάς. Όταν πρόκειται για διατροφή πριν από τον αγώνα, αυτό που λειτουργεί για ένα άτομο μπορεί να μην λειτουργεί για ένα άλλο. Σκεφτείτε ξανά την προπόνησή σας. Τι φάγατε πριν από μερικές από τις καλύτερες, μεγάλες διαδρομές σας; Εάν ένα φαγητό σας έκανε να νιώθετε συνεχώς καλά κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας, το πιθανότερο είναι ότι θα το κάνει και την ημέρα του αγώνα.

2. Φάτε το γεύμα σας πριν τον αγώνα τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξή του

Το πότε τρώτε παίζει επίσης ρόλο. Ιδανικά, φάτε περίπου μία ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα δρόμου, αν και μερικοί άνθρωποι αισθάνονται καλύτερα τρώγοντας δύο έως τρεις ώρες πριν από ένα τρέξιμο.

Το πιο σημαντικό είναι να μην φάτε αμέσως πριν τον αγώνα σας. Όταν τρέχουμε, η ροή του αίματος στο πεπτικό σύστημα μειώνεται έως και 80 τοις εκατό, που σημαίνει ότι εάν τρώτε πολύ αργά, πολλά από αυτά που τρώτε θα μείνουν αχώνευτα, ενώ τρέχετε και μπορεί να αισθάνεστε άβολα. Σημαίνει επίσης ότι τα θρεπτικά συστατικά στο γεύμα σας πριν από τον αγώνα δεν θα χρησιμοποιηθούν ως ενέργεια.

3. Τι πρέπει να φάτε για πρωινό πριν από ένα τρέξιμο;

Όταν πρόκειται για τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που πρέπει να συμπεριλάβετε στο γεύμα σας πριν από αγώνα δρόμου, οι υδατάνθρακες είναι το σημαντικότερο. Θέλετε να αναμίξετε υδατάνθρακες αργής και γρήγορης απελευθέρωσης για να λάβετε αυτήν την ενεργειακή ώθηση πριν από τον αγώνα που θα σας συντηρήσει σε όλα τα μίλια. Η καλύτερη τροφή για δρομείς, οι υδατάνθρακες βραδείας αποδέσμευσης περιλαμβάνουν τροφές με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη που είναι λιγότερο επεξεργασμένες και υψηλότερες σε φυτικές ίνες, όπως βρώμη, δημητριακά ολικής αλέσεως και γλυκοπατάτες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Έξοδο μετά το γυμναστήριο: Όλα όσα θα χρειαστείς μαζί σου

Her News b

Νερό: Ο σύμμαχος σου στον καύσωνα

Her News

6 tips για ευκολότερο πρωινό ξύπνημα

Her News b