HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Το σεξ είναι σημαντικό για έναν ευτυχισμένο γάμο

Το σεξ είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της σχέσης σας, πόσο μάλλον για έναν ευτυχισμένο γάμο. Οι ιδανικές φορές που είναι καλό να κάνετε σεξ είναι τόσες, όσες να είστε εσείς και ο σύζυγός σας σεξουαλικά ικανοποιημένα.

Βέβαια μερικές φορές μπορεί να θέλει ο σύντροφος σας και σε εσάς να ακούγεται ενοχλητικό και χρονοβόρο. Ή να θέλετε πραγματικά να κάνετε σεξ και ο άντρας σας να είναι πολύ κουρασμένος ή αγχωμένος.

Σε μακροχρόνιες σχέσεις, είναι σημαντικό να κάνετε σεξ ακόμα κι αν δεν είστε απαραίτητα σε διάθεση. Το σεξ για “συντήρηση” δεν πρέπει να είναι το μόνο είδος σεξ που κάνετε, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται στο μενού.

Θα υπάρχουν πάντα δύο διαφορετικές σεξουαλικές ορμές σε μια σχέση

Αναπόφευκτα θα υπάρξουν στιγμές σε μια σχέση που ο ένας σύντροφος θέλει να κάνει σεξ και ο άλλος όχι. Είναι σπάνιο δύο άτομα να έχουν αντίστοιχες σεξουαλικές ορμές. Συμβαίνει περιστασιακά, αλλά το να περιμένετε ότι ο σύντροφός σας θα θέλει πάντα να κάνει σεξ όταν εσείς έχετε όρεξη δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό.

Για να καλυφθεί η διαφορά, πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί. Ο σύντροφος με την υψηλότερη λίμπιντο πρέπει να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες, ενώ ο σύντροφος με τη χαμηλότερη λίμπιντο πρέπει να κάνει το ίδιο. Εδώ παίζει ρόλο το σεξ για “συντήρηση”.

Δεν θα μετανιώσετε που το κάνετε

Η σεξουαλική επαφή που γίνεται για “συντήρηση” διατηρεί ικανοποιημένους και τους δύο συντρόφους. Όταν είστε σε μια μακροχρόνια σχέση ή γάμο, δεν θα μετανιώσετε που καταβάλατε επιπλέον προσπάθεια για να κάνετε σεξ. Αν ο σύντροφός σας σας θέλει πραγματικά και το κάνετε, θα νιώσετε καλύτερα μετά.

Προφανώς, εάν αυτός είναι ο μόνος τρόπος που έχετε σεξουαλική επαφή, υπάρχει πρόβλημα. Εάν αισθάνεστε εντελώς σεξουαλικά ανικανοποίητες ή αντιμετωπίζετε μια ασυνήθιστα παρατεταμένη πτώση της λίμπιντο, αυτό είναι ένα ξεχωριστό ζήτημα και θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε με τον σύζυγό σας.

Το σεξ είναι σαν να πηγαίνετε στο γυμναστήριο: δεν θέλετε να το κάνετε πριν, αλλά μόλις γίνει νιώθετε καταπληκτικά μετά.

Δημιουργεί οικειότητα

Η σεξουαλική επαφή γεννά οικειότητα. Οι οργασμοί απελευθερώνουν ωκυτοκίνη και βοηθά να νιώσετε πιο κοντά στον σύντροφό σας. Είναι η πιο οικεία σωματική πράξη που μπορείτε να βιώσετε εσείς και ο σύζυγός σας. Χωρίς αυτή, είναι εύκολο να χάσετε τη σύνδεσή σας. 

Με την σεξουαλική επαφή, νιώθετε τον σύντροφό σας και το άρωμα του δέρματός του. Μην την παραλείπετε μόνο και μόνο επειδή είστε κουρασμένοι από τη δουλειά και προτιμάτε να βλέπετε τηλεόραση.

Πάντα να εκμεταλλεύεστε την ευκαιρία να εντάξετε το σεξ στο πρόγραμμά σας. Όσο περισσότερο το έχετε, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είστε.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για καλύτερη υγεία;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ερωτικά παιχνίδια: 5 ιδέες για να πάρετε φωτιά

Her News b

Σεξ: Να γιατί δεν έχεις πάντα οργασμό

Her News

Έρευνα αποκαλύπτει: Σε ποια χώρα ο μέσος άνθρωπος έχει αλλάξει πάνω από…15 ερωτικούς συντρόφους;

HerNews ka