HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Η σεξουαλική ζωή για μια γυναίκα στα 30

Μια γυναίκα στην ηλικία των 30 βιώνει με αρκετά διαφορετικό τρόπο την σεξουαλική ζωή της. Όπως λέει μάλιστα, ακόμα και η επιστήμη, αυτή η δεκαετία είναι η πιο «καυτή» για εμάς τις γυναίκες.

Αυτό βέβαια μοιάζει να είναι αρκετά βάσιμο και λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι τα 30 είναι μια ηλικία ορόσημο.

Και πρώτα απ’όλα στα 30 έχουμε μάθει το σώμα μας, γνωρίζουμε τι μας αρέσει στο κρεβάτι και πιθανόν έχουμε αποκτήσει αρκετή εμπειρία.

Yπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους η σεξουαλική ζωή είναι καλύτερη από ποτέ στα 30. Παρακάτω, μερικοί λόγοι για τους οποίους τα “dirty 30s” είναι αληθινά.

1. Νιώθουμε πιο άνετα με το σώμα μας

Καθώς μεγαλώνουμε, τείνουμε να γινόμαστε λιγότερο ανασφαλείς για το σώμα μας και μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε αυτά τα χαρακτηριστικά που κάποτε θεωρούσαμε ελαττώματα.

Μελέτες δείχνουν ότι καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν τείνουν να αγχώνονται λιγότερο για το σάμα τους. Αποδέχονται περισσότερο το πώς φαίνονται και συμφιλιώνονται με όσα δεν τους αρέσουν επάνω τους.

2. Δεν χρησιμοποιούμε το σεξ για να επικυρώσουμε κάτι ή να χειραγωγήσουμε

Ας το παραδεχτούμε, πολλές από εμάς περνάμε λίγο χρόνο στα είκοσί μας χρησιμοποιώντας το σεξ για να επικυρώσουμε την ελκυστικότητά μας.

Η κατανόηση της δύναμης της σεξουαλικότητας μας είναι μια διαδικασία, δύσκολη για τους περισσότερες.

Στα είκοσί μας, υπάρχει μεγαλύτερη τάση να χρησιμοποιούμε το σεξ για να κάνουμε έναν σύντροφο να κολλήσει μαζί μας.

Αυτό μας κρατά συγκεντρωμένες στη σεξουαλική ζωή του εραστή μας, σε αντίθεση με τη δική μας ευχαρίστηση, η οποία δεν οδηγεί συχνά σε οργασμό Αυτή η πίεση για απόδοση κάνει την σεξουαλική εμπειρία λιγότερο ευχάριστη.

Μέχρι να φτάσουμε τα τριάντα μας, μπορεί να έχουμε λιγότερη ανάγκη να χρησιμοποιούμε το σεξ. Μπορούμε να κατέχουμε τη σεξουαλικότητά μας και φυσικά να την απολαμβάνουμε ακόμη περισσότερο.

3. Είναι πιο πιθανό να έχουμε μια μονογαμική σχέση

Στατιστικά μιλώντας, μέχρι να φτάσουμε τα τριάντα, είναι πιθανό να είμαστε σε μια σημαντική σχέση, να έχουμε αρραβωνιαστεί ή παντρευτεί.

Ακόμα κι αν είστε σε μια ανοιχτή σχέση, πιθανότατα έχετε ορισμένους συντρόφους με τους οποίους κοιμάστε τακτικά και τους εμπιστεύεστε.

Το να κάνεις τακτικό σεξ με έναν άντρα σημαίνει ότι γνωρίζεις ο ένας το σώμα του άλλου και ξέρεις πώς να περάσεις καλά στο κρεβάτι.

Η εμπειρία που έχετε αποκτήσει μέσα από την σεξουαλική ζωής πιθανότατα σας βοήθησε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας κι έχετε καταφέρει να βρείτε έναν σύντροφο που εμπιστεύεστε, κάτι που επίσης ενισχύει τη σεξουαλική εμπειρία.

4. Ξέρουμε τι μας αρέσει και τι όχι

Μάλλον βρισκόμαστε σε μια πιο θετική θέση στη ζωή μας. Ας ελπίσουμε ότι η εμπειρία ζωής που σας έχει φτάσει στα τριάντα σας βοήθησε να είστε λιγότερο επικριτικές σχετικά με το σεξ.

Η ικανότητα να μην κρίνετε τον εαυτό σας και τις προτιμήσεις που έχετε σίγουρα σας προσφέρει μια καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Οφέλη μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Υπάρχει η ιδανική διάρκεια τελικά για τα προκαταρκτικά στο σεξ;

HerNewskl

Σεξουαλική ζωή: Πως να διαχειριστείτε τα μεγάλα προσόντα του συντρόφου σας και να καλυτερέψετε το σεξ μαζί του

HerNews ka

Τροφές που ανεβάζουν τη λίμπιντο στα ύψη & που βοηθούν στη διατήρηση της στύσης

Her News b