HerNews.gr
Health

Υψηλή χοληστερόλη: Βοηθούν οι φυτικές δίαιτες;

Για άτομα που έχουν υψηλή χοληστερόλη, μπορούν με μια αλλαγή στον τρόπο ζωή τους και στη διατροφή τους να δουν σημαντική διαφορά. Οι φυτικές διατροφές κερδίζουν ολοένα και περισσότερο δημοτικότητα για τα οφέλη που έχουν στην υγεία.

Σε μια vegan διατροφή, απολαμβάνετε μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών, συμπεριλαμβανομένων των φυτικών τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση, των φρούτων, των δημητριακών ολικής αλέσεως, των ξηρών καρπών και των σπόρων. Καταναλώνετε εναλλακτικά γαλακτοκομικά προϊόντα φυτικής προέλευσης, βούτυρα ξηρών καρπών και φυτικών ελαίων, όπως η ελιά.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα επεξεργασμένα φυτικά προϊόντα διατροφής υγιή για άτομα με υψηλή χοληστερόλη. Υπάρχουν αρκετές vegan επεξεργασμένες τροφές όπως τα vegan τυριά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά από καρύδα ή φοινικέλαιο που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα κακής χοληστερόλης.

Ποια είναι τα οφέλη μιας vegan διατροφής για άτομα με υψηλή χοληστερόλη;

Εάν ακολουθείτε μια vegan διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα τρόφιμα κι υψηλή σε φρούτα και λαχανικά, σπόρους και ξηρούς καρπούς, θα βιώσετε πολλά οφέλη για την υγεία, όπως καλύτερη υγεία του εντέρου κι επίπεδα χοληστερόλης.

Επίσης θα χάσετε το περιττό βάρος και θα είναι πιο εύκολο να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος. Μπορεί να σας βοηθήσει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2. Με μια φυτική δίαιτα θα μειωθεί η κακή χοληστερόλη και θα μπορείτε να προλάβετε καρδιακές παθήσεις.

Χοληστερόλη και διατροφή

Όταν ακολουθείτε μια vegan δίαιτα, θα εξαλείψετε από τη διατροφή σας προϊόντα με βάση τα ζώα. Θα εστιάσετε σε φυτικές τροφές. Για τα άτομα που είναι επιρρεπή σε υψηλή χοληστερόλη, είναι καλύτερο να αποφεύγουν τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα που περιλαμβάνουν κορεσμένα λίπη, ακόμα κι αν είναι εξ ολοκλήρου φυτικής προέλευσης.

Προτού αποφασίσετε τι θα μπορείτε να φάτε ως vegan, σκεφτείτε τι δεν μπορείτε να φάτε. Για παράδειγμα μπορείτε να καταναλώσετε πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης, λαχανικά, καρπούς και βότανα. Πρέπει όμως να αποφύγετε το κρέας, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά ή τα αυγά.

Είναι καλό να ξεκινάτε την μέρα σας με χυμό aloe vera;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αντισυλληπτικά χάπια: Όλα όσα πρέπει & θέλεις να γνωρίζεις

HerNews ka

Αντιμετώπιση των διατροφικών προκλήσεων στο AIDS

Her News

Με αυτές τις εναλλακτικές δραστηριότητες θα λειτουργεί σωστά ο εγκέφαλός σου

Her News b