HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Μιλά για το κόστος ενοικίασης mega yachts και Καταμαράν

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών Γιώργος Βάλλης, μιλά στο Kontra Chanel από το Πόρτο Χέλι στον Αργοσαρωνικό.

«Το καλοκαίρι τελειώνει και κάνοντας έναν απολογισμό για το πως κινήθηκε ο VIP τουρισμός την φετινή σεζόν, βλέπουμε πως ξεκίνησε σε χαμηλά επίπεδα, ενώ η κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται με last minute κρατήσεις, αλλά στο σύνολο δεν θα φτάσουμε τα περσινά δεδομένα, όπου μετά τον κορονοϊό είχε βγει όλος κόσμος έξω», δηλώνει ο Γιώργος Βάλλης.

Και προσθέτει: «Οι VIP πελάτες διαλέγουν το yachting, για τις διακοπές τους, όπου θα ταξιδέψουν σε 7 διαφορετικά νησιά, 7 διαφορετικούς κόλπους και θα πάνε σε prive παραλίες, με την οικονομική άνεση που διαθέτουν. Παράλληλα όμως και για μία μέση οικογένεια στην Ελλάδα με παρέα στα 10 άτομα, νοικιάζοντας ένα ιστιοπλοϊκό ή ένα Catamaran μπορούν να απολαύσουν 7 διαφορετικούς προορισμούς οικονομικότερα από το να πλήρωναν καταλύματα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια».

Οι οικονομικότερες επιλογές για 2-3 οικογένειες είναι η ενοικίαση ιστιοπλοϊκού που ξεκινάει από 1800-2000€ την εβδομάδα και το Catamaran ξεκινάνε από 7000-10000€ την εβδομάδα. Αναφορικά με τα κότερα, τα mega yachts, η κατηγορία ξεκινάει από τα 30μ. μέχρι 100μ., οι τιμές ξεκινάνε από 30.000-50.000€ και μπορεί να φτάσουν έως και ένα εκατομμύριο ευρώ.

Το φετινό καλοκαίρι οι προορισμοί όπως η Μύκονος Και η Σαντορίνη δεν είναι αρκετά δημοφιλείς.

Ο συνωστισμός από τα κρουαζιερόπλοια, οι κλοπές, η ακρίβεια  οι υπερχρεώσεις, τα μέτωπα των πυρκαγιών, το κίνημα με τις ξαπλώστρες και τις πετσέτες και γενικότερα με τον αρνητικό τουρισμό είναι λόγοι που διώχνουν τους τουρίστες από την Ελλάδα και πάνε στην Κορσική, στη Σαρδηνία, Amalfi Coast κ.α.

Μέρη που προτιμήθηκαν φέτος είναι οι Δυτικές Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, ο Σαρωνικός και η Πελοπόννησος, όπως και τα Ιόνια Νησιά, μέρη όχι τόσο γνωστά χωρίς αρνητική φήμη. Αναφορικά με τις υπερχρεώσεις ο Γιώργος Βάλλης τονίζει πως είναι καλό να προσέχουμε για να έχουμε τον τουρισμό που θέλουμε.

Τέλος η κουβέντα έκλεισε, με το αν αξίζει ένα νέο παιδί να μπει στον χώρο επαγγελματικά, όπου εκδίδοντας τα ναυτικά χαρτιά και έχοντας τις απαραίτητες πιστοποιήσεις μπορεί να ξεκινήσει να εργάζεται με ένα μισθό της τάξεως 1500-1800€, με την εφορία του πληρωμένη και να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα.

Δείτε εδώ όσα δήλωσε ο Γιώργος Βάλλης:

Γιώργος Βάλλης: Καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κακοκαιρία Daniel: Δραματικές διασώσεις στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας

HerNews ka

Ρούλα Πισπιρίγκου- Απολογητικό υπόμνημα: Αποδίδει τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε ιατρικό λάθος

HerNewskl

Κορονοϊός: 3.232 νέα κρούσματα, 755 διασωληνωμένοι, 70 θάνατοι

Her News b