HerNews.gr
Beauty

Η βραδινή ρουτίνα περιποίησης που χρειάζεσαι το φθινόπωρο

Ακόμη και το πιο τέλειο δέρμα, χρειάζεται την κατάλληλη βραδινή ρουτίνα περιποίησης προσαρμοσμένη για την κάθε εποχή. Πρέπει λοιπόν, τώρα που είμαστε επισήμως στο φθινόπωρο να κάνετε μερικές αλλαγές στο skincare σας.

Συνεχίστε, να διαβάζετε για να μάθετε την απλή φθινοπωρινή βραδινή ρουτίνα περιποίησης για το δέρμα σας.

1. Καθαρίστε το δέρμα σας με ένα απαλό καθαριστικό προσώπου

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το δέρμα σας εργάζεται σκληρά για να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα του με την πάροδο του χρόνου. Δεν θέλετε να πάτε για ύπνο με μικροσκοπικά νεκρά κύτταρα του δέρματος. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να καθαρίζετε το δέρμα σας ως μέρος της νυχτερινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, ένα απαλό καθαριστικό που δεν θα αφαιρέσει από το δέρμα σας τη φυσική λιπαρότητα και δεν θα διαταράσσει το μικροβίωμα του, είναι απαραίτητο.

Αν έχετε ευαίσθητο ή ξηρό τύπο δέρματος είναι καλύτερο να αναζητήσετε ένα ενυδατικό καθαριστικό. Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα ή με τάση για ακμή, μπορείτε να επιλέξετε ένα απαλό καθαριστικό με αφρό.

2. Χρησιμοποιήστε ένα τόνερ για να αφαιρέσετε τα υπερβολικά υπολείμματα

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τόνερ στην βραδινή ρουτίνα περιποίησης, παρά στην πρωινή. Επιλέξτε ένα απαλό τόνερ προσώπου που περιέχει αλόη ή άλλα φυσικά συστατικά.

3. Εφαρμόστε την κρέμα ματιών

Οι κρέμες ματιών όταν χρησιμοποιούνται ως μορφή προληπτικής φροντίδας. Είναι ωφέλιμες επειδή παρέχουν στο λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια σας μια στοχευμένη θεραπεία. Ορισμένες κρέμες  φωτίζουν και μειώνουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. 

Όταν ψάχνετε για κρέμες ματιών, ελέγξτε για φόρμουλες που περιέχουν πεπτίδια, τα οποία ενισχύουν την ενυδάτωση και βοηθούν στη σύσφιξη του δέρματος για να εξομαλύνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. 

3. Εφαρμόστε μια κρέμα νύχτας 

Η ιδανική κρέμα νύχτας περιέχει συστατικά περιποίησης που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του δέρματός σας, ενώ το ενυδατώνουν όλη τη νύχτα. Μερικά βασικά συστατικά που πρέπει να αναζητήσετε σε μια κρέμα νύχτας περιλαμβάνουν υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια και ρετινόλη. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Chiara Ferragni: Έκανε το τέλειο makeup look με ένα μόνο προϊόν!

HerNewskl

Skin slugging: Tο μεγαλύτερο trend των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας!

HerNewskl

Κατερίνα Καινούργιου: Αυτό είναι το μανικιούρ που δε θέλει να αποχωριστεί

HerNewskl