HerNews.gr
Ελλάδα

Φωτιά στον Έβρο: Μάχη με το πύρινο μέτωπο – Φόβοι πως οι φλόγες θα γυρίσουν στη Δαδιά

Μία νύχτα κόλαση βίωσαν οι κάτοικοι στον Έβρο, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη για 14η ημέρα.

Μιλώντας στο MEGA ο Ηλίας Δαστερίδης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αλεξανδρούπολης, είπε πως η κατάσταση στον Έβρο είναι εξαιρετικά δύσκολη, με τις φλόγες να καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη, πολλά τα μέτωπα, σε μεγάλη ακτίνα. Η φωτιά έχει απλωθεί, έχει πιάσει όλο τον ορεινό όγκο και πήγε να απειλήσει το Σουφλί. Δώσαμε μεγάλη μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τα εναέρια μέσα και τα παιδιά του χωριού, ώστε να την περιορίσουμε και να μην πλησιάσει τα πρώτα σπίτια», δήλωσε.

Η φωτιά ξέφυγε από την περιοχή Γιαννούλη και κατευθύνθηκε προς το Σουφλί, ενώ μήνυμα του 112 κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση.

«Χθες παίζαμε με τον αέρα, γι’ αυτό και το μήνυμα του 112. Σε περίπτωση που η φορά του ανέμου έδειχνε προς Σουφλί, να εκκενωθεί ο οικισμός ώστε να μην απειληθούν τα πρώτα σπίτια», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κος Δαστερίδης, όλη την ημέρα τα εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή, ωστόσο το μέτωπο καίει σε σημείο όπου το δάσος είναι πυκνό και είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν στοχευμένες ρίψεις νερού.

«Αποτέλεσμα να ρίχνουν νερό τα αεροπλάνα και η φωτιά να απλώνεται. Απορούσαν και οι ίδιοι οι πυροσβέστες, που είναι χρόνια στην υπηρεσία», είπε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, υπάρχει κίνδυνος το μέτωπο να επιστρέψει στη Δαδιά και να κάψει το υπόλοιπο δάσος, λόγω των βοριάδων που πνέουν στην περιοχή.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το τελευταίο, επικό, προεκλογικό backstage TikTok -Τι είναι GRWM, αδημοσίευτες σκηνές & το βρίσιμο της Μαρέβας!

Her News b

Ανδρέας Παχατουρίδης: Ιστορική νίκη με έκτη σερί θητεία δημάρχου στον δήμο Περιστερίου

HerNews ka

Φωτιά στο Χαϊδάρι – Επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις

Her News