HerNews.gr
Beauty

Η φροντίδα του δέρματος στην ηλικία των 20

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσουν την φροντίδα του δέρματος από την ηλικία των 20. 

Σε αυτή την ηλικία μια ρουτίνα περιποίησης θα πρέπει να περιλαμβάνει τον καθαρισμό και την ενυδάτωση του προσώπου. Αλλά στα τέλη της δεκαετίας των 20, το δέρμα μπορεί να αρχίζει να εμφανίζει ρυτίδες γύρω από τα μάτια και να είναι θαμπό και ξηρό.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να φτάσετε στα τέλη της δεκαετίας των 20 ή στις αρχές των 30, η παραγωγή κολλαγόνου αρχίζει να μειώνεται στο σώμα σας, με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι πιο θαμπό. Υπάρχει μείωση της παραγωγής σμήγματος που οδηγεί σε ξηρό και θαμπό δέρμα. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας των 20, η επίδραση της βλάβης από τον ήλιο αρχίζει να εμφανίζεται στο δέρμα σας.

Η ολοκληρωμένη φροντίδα του δέρματος όταν είστε ακόμη 20 χρονών, θα διατηρήσει την επιδερμίδα απαλή, ελαστική και νεανική για το υπόλοιπο της ζωής σας. Εδώ θα μοιραστούμε μερικές εντολές περιποίησης που θα κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται αψεγάδιαστο.

1. Μην παραλείπετε την απολέπιση

Δεν έχετε την πολυτέλεια να χάσετε την απολέπιση, καθώς βοηθά το δέρμα σας να απαλλαγεί από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Κάντε απολέπιση κάθε βδομάδα για να ενισχύσετε την παραγωγή κολλαγόνου. Το σαλικυλικό οξύ βοηθάει να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα και τη βρωμιά. Αυτή η διαδικασία αποφράσσει τους φραγμένους πόρους, αποτρέποντας περαιτέρω εξάρσεις κι ενισχύει την αναγέννηση των κυττάρων.

2. Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό

Να χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό όποτε βγαίνετε από το σπίτι σας. Μην παραλείπετε το αντηλιακό ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες. Οι ακτίνες του ήλιου παίζουν ζωτικό ρόλο στην καταστροφή του δέρματός. Επίσης προωθούν την εμφάνιση πρώιμων σημαδιών γήρανσης.

3. Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή μαζί με την άσκηση

Η διατροφή σας μπορεί να αντανακλά στο δέρμα σας. Εάν τρώτε πολύ λιπαρά και πρόχειρα φαγητά, αυτό φαίνεται στο δέρμα σας καθώς γίνεται λιπαρό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σπυράκια.

Αποφύγετε όσο το δυνατόν κονσερβοποιημένα τρόφιμα, κατεψυγμένα τρόφιμα και fast food για την υγεία του δέρματός σας.

Αντίθετα, αρχίστε να καταναλώνετε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά, ψάρια και γάλα. Πίνετε πολύ νερό για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Ασκηθείτε τακτικά για να έχετε υγιές σώμα, υγιές μυαλό κι όμορφο δέρμα.

4. Ο καθαρισμός του δέρματός σας είναι απαραίτητος

Μήπως εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το ίδιο καθαριστικό προσώπου που χρησιμοποιούσατε ως έφηβη; Τότε, ήρθε η ώρα να αλλάξετε. Το δέρμα σας δεν είναι το ίδιο όπως ήταν κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων. Στη δεκαετία των 20 το δέρμα σας μπορεί να συμπεριφέρεται διαφορετικά. Επιλέξτε ένα καθαριστικό με σύνεση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του δέρματός σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Grammy Awards: Οι καλύτερες εμφανίσεις που αξίζει να δεις!

Her News b

Kate Middleton: Η πιο κομψή αλλαγή που έκανε στο χρώμα των μαλλιών της

HerNewskl

Μαύρα στίγματα: Αντιμετώπιση με φυσικό τρόπο

Her News