HerNews.gr
Beauty

Καταρρίφθηκαν 3 κοινοί μύθοι για το λάδι προσώπου

Το λάδι προσώπου έχει γίνει η τελευταία τάση στη βιομηχανία της ομορφιάς. Πολλά καταστήματα ομορφιάς γεμίζουν τα ράφια τους με λάδι προσώπου, καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες το χρησιμοποιούν.

Πολλές από εμάς γνωρίζουμε ήδη τα οφέλη ομορφιάς του λαδιού προσώπου που βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος, παρέχει θρέψη και μειώνει τα μαύρα στίγματα. Υπάρχουν όμως μερικοί κοινοί μύθοι για τα λάδια προσώπου. Σε αυτό το άρθρο, θα καταρρίψουμε 3 κοινούς μύθους σχετικά με τη χρήση λαδιού προσώπου στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Μύθος 1: Το λάδι προσώπου φράζει τους πόρους

Ο πιο συνηθισμένος μύθος είναι ότι φράζει τους πόρους, κάτι που είναι αναληθές. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα λάδι ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας. Η τοπική του εφαρμογή βοηθά στη διόρθωση διαφόρων δερματικών παθήσεων όπως ξηρότητα και ακμή.

Μύθος 2: Το λάδι προσώπου κάνει το δέρμα σας πιο λιπαρό

Ένας άλλος συνηθισμένος μύθος για το λάδι είναι ότι κάνει το δέρμα σας πιο λιπαρό, κάτι που δεν είναι αλήθεια. Το εξωτερικό στρώμα του δέρματός σας είναι εν μέρει κατασκευασμένο από λάδι. Η τοπική εφαρμογή λαδιού προσώπου στο δέρμα βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος. Το έλαιο jojoba μιμείται το σμήγμα που παράγεται από το δέρμα. Οπότε ξεγελάει το σώμα σας ώστε να πιστέψει ότι το δέρμα σας έχει αρκετό σμήγμα. Αυτό οδηγεί στο σώμα σας να παράγει λιγότερο σμήγμα, το οποίο είναι ευεργετικό.

Μύθος 3: Μπορείτε να παραλείψετε την ενυδατική κρέμα εάν χρησιμοποιείτε λάδι προσώπου

Αυτό είναι ψευδές. Οι ενυδατικές κρέμες είναι ζωτικής σημασίας για το δέρμα σας, για να το διατηρούν  καλά ενυδατωμένο. Βοηθούν στην προσέλκυση των μορίων του νερού από το περιβάλλον. Τα έλαια προσώπου κλειδώνουν αποτελεσματικά την ενυδατική κρέμα, διατηρώντας το δέρμα σας ενυδατωμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα έλαια προσώπου αποτελούνται από λίπος φυτικής προέλευσης που σχηματίζει ένα προστατευτικό φράγμα στην επιφάνεια του δέρματός σας. Αυτό αποτρέπει την απώλεια νερού μέσω της εξάτμισης. Σε μια ρουτίνα περιποίησης, η ενυδατική κρέμα θα πρέπει να ακολουθείται από λάδια προσώπου.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ευαίσθητο δέρμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Scalp massage: Η ιεροτελεστία για μακριά μαλλιά

Her News

Bίκυ Καγιά: Αυτές οι εσπαντρίγιες προσδίδουν ένα boost στύλ στις καλοκαιρινές εμφανίσεις

HerNewskl

Γυναίκα άνω των 40: Η σωστή αντιμετώπιση σημαδιών γήρανσης

Her News