HerNews.gr
Ψυχολογία

Therapy Dupe – Μια νέα τάση στο TikTok που φροντίζει για την ευεξία σας

Το “Therapy Dupe”  είναι μια νέα τάση σε όλο το TikTok, που όπως όλα δείχνουν φροντίζει για την ευεξία σας. Η θεραπεία αυτή έρχεται με πολλές μορφές: βάφετε τα μαλλιά σας, οργανώνετε τη ντουλάπα σας, αγοράζετε νέα στυλό και πίνετε καφέ. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο σοβαρή είναι η τάση, αλλά η ουσία είναι ότι το “Therapy Dupe” προσπαθεί να μιμηθεί τα οφέλη μιας πραγματικής θεραπείας.

Τι είναι το Therapy Dupe;

Αυτή η τάση για την ευεξία δεν είναι κάτι καινούργιο. Όπως ένα κραγιόν βελτιώνει τη διάθεσή μας ή ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα, αυτούς τους τρόπους προωθεί και η τάση στο TikTok. 

Η ιδέα ότι η αγορά νέων παπουτσιών μπορεί να αντικαταστήσει μια παραδοσιακή θεραπεία ευτελίζει την ίδια την έννοια της θεραπείας. Ο στόχος δεν είναι μόνο να νιώθουμε καλά, καθώς πολλές συνεδρίες θεραπείας κάθε άλλο παρά ευχάριστες μπορεί να είναι, καθώς αποκαλύπτουν πράγματα που είχαμε μέσα μας  και μπορεί να μην γνωρίζαμε πριν. Το “Therapy Dupe”, από την άλλη πλευρά, είναι χρήσιμο όταν χρειαζόμαστε έναν γρήγορο τρόπο για να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας, αλλά όχι έναν τρόπο με μακροπρόθεσμα οφέλη.

Αλλά το να είσαι άνθρωπος δεν είναι εύκολο. Κάθε νέα περίοδος στη ζωή μας φέρνει σύγχυση, πόνο και αβεβαιότητα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολύπλοκα ερωτήματα στα οποία δεν υπάρχει μια απλή απάντηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι ζητάμε τη βοήθεια ειδικών σε κάθε εμπόδιο, αλλά σίγουρα συνιστάται για μακροχρόνια καλύτερη ευεξία.

@mikaylanogueira

ELF COMING FOR CHARLOTTE TILBURY WITH A FLAWLESS FILTER DUPE??? #dupe #makeup #beauty #flawlessfilter

♬ original sound – Mikayla Nogueira

 

Το Therapy Dupe έχει σκοπό να σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα σε πολύ λίγο χρόνο μηδέν. Όμως, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερα από αυτό. Δεν θέλουμε απλώς να νιώθουμε καλύτερα με τα προβλήματα της ζωής. Θέλουμε να τα καταλάβουμε. Κάθε ζωτικής σημασίας ερώτημα που αντιμετωπίζουμε δεν έχει απάντηση. Και μπορεί να μην την χρειαζόμαστε πάντα. Μερικές φορές αρκεί απλώς η καλύτερη κατανόηση του προβλήματος για να οδηγήσει σε ένα καλύτερο συναίσθημα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τrauma bond: Γιατί μένουμε προσκολλημένοι σε κακοποιητικές σχέσεις;

HerNewskl

Συναισθηματική απελευθέρωση: Εκφράστε όσα νιώθετε

Her News

3 αποτυχίες που αν τις βιώσεις θα σου γίνουν μάθημα ζωής

Her News b