HerNews.gr
Σχέσεις

Πώς να ενισχύσετε την οικειότητα στη σχέση σας

Μπορείτε να θυμηθείτε την αρχή στη σχέση σας; Εκεί που προφανώς τα πιάτα και η πληρωμή λογαριασμών ήταν πολύ χαμηλότερα στις προτεραιότητες. Το να θέλεις να μάθεις περισσότερα για το άλλο άτομο, να θέλεις να είσαι γενναιόδωρη, ευγενική και να είσαι οικεία ήταν αυτό που σε έκανε να νιώθεις ζωντανή. Τόσο πολύ, που ανυπομονούσες να τον ξαναδείς!

Τα ζευγάρια που ευημερούν ξέρουν πώς να ακούν ο ένας τον άλλον και υπάρχει σίγουρα κατανόηση στη σχέση τους. Είναι σημαντικό λοιπόν στις πιο μακροχρόνιες σχέσεις να διατηρείτε τη σχέση σας ζωντανή.

Συμβουλές για να ενισχύσετε την οικειότητα στη σχέση σας

Πρώτον, βρείτε έστω λίγο χρόνο όπου μπορείτε να είστε μαζί χωρίς περισπασμούς κι επικεντρωθείτε στο να είστε μόνο μαζί. Το να μοιράζεστε τις σκέψεις σας και να ενδιαφέρεστε ενεργά για τον άλλον πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.  Επίσης βοηθάει το να στέλνετε μηνύματα ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εάν όλα αυτά που πρέπει να κάνετε εμποδίζουν την οικειότητα μεταξύ σας, οριοθετήστε λίγο χρόνο όπου συμφωνείτε ότι δεν θα μιλήσετε για δουλειές, παιδιά ή οτιδήποτε άλλο. Βρείτε λίγο χρόνο τη μέρα ή το βράδυ που θα είναι μόνο για να συνδεθείτε. Για παράδειγμα, πιείτε καφέ στη βεράντα ή πηγαίνετε μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο. 

Ξεκινήστε την “εκ περιτροπής” οικειότητα. Η οικειότητα αποτελείται από συναισθηματική, σωματική και σεξουαλική οικειότητα. Η προσοχή και στα τρία μπορεί να είναι εξίσου σημαντική για την ύπαρξη των άλλων τύπων οικειότητας. Οι περισσότεροι λένε ότι το να γνωρίζουν ότι το άλλο άτομο είναι «μέσα τους» είναι δελεαστικό και ξαναχτίζει μια σπίθα και οικειότητα.

Τέλος, θυμηθείτε πώς να είστε διασκεδαστικοί μεταξύ σας, ως ζευγάρι. Οι διασκεδαστικές και παιχνιδιάρικες στιγμές μπορούν να επαναφέρουν την καλή διάθεση που αναζητάτε κι είχατε στην αρχή της σχέσης. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μήπως είσαι ο… τελειομανής στη σχέση;

Her News

Stashing: Και όμως, υπάρχει ένας χειρότερος όρος από το ghosting!

HerNewskl

Honeymoon phase: Τα 5 στάδια που περνάει μια σχέση στην αρχή της

HerNewskl