HerNews.gr
Fitness

Οι καλύτερες ασκήσεις για απώλεια βάρους

Όταν θέλετε να πετύχετε απώλεια βάρους και παράλληλα να αποκτήσετε φόρμα, πρέπει να βρείτε τις κατάλληλες ασκήσεις που θα σας προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα. 

Και δεν χρειάζεται να λιώσετε στην γυμναστική, στην πραγματικότητα, οι μελέτες δείχνουν ότι οι ασκήσεις μικρότερης έντασης, είναι πιο αποτελεσματικές για την απώλεια λίπους.

Περπάτημα

Αυτό είναι το πιο εύκολο να κάνετε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε την εξώπορτά σας και να πάτε για περπάτημα! Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την απώλεια βάρους. Το περπάτημα βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2. Μελέτες στο Χάρβαρντ έχουν αποκαλύψει ότι το περπάτημα περίπου 150 λεπτά την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε επίσης ότι οι άνθρωποι που αθλούνται περπατώντας με τον δικό τους ρυθμό καίνε λίπος πιο αποτελεσματικά. Επομένως μην το πολυσκέφτεστε και ξεκινήστε από σήμερα!

Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι μια εκπληκτική προπόνηση που συνδυάζει cardio με προπόνηση ενδυνάμωσης. Το νερό προσθέτει ένα στοιχείο αντίστασης, αναγκάζοντάς σας να χρησιμοποιήσετε σχεδόν κάθε μυϊκή ομάδα για να κινηθείτε αποτελεσματικά. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι περισσότερες πισίνες διατηρούνται στην περιοχή των 70 μοιρών. Αυτό κάνει το σώμα σας να καίει ακόμα περισσότερο λίπος! Μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Metabolism – Clinical and Experimental, αποκάλυψε ότι μετά από ένα χρόνο στο πρόγραμμα, οι κολυμβητές είχαν πετύχει μεγαλύτερη απώλεια βάρους, από όσους περπατούσαν.

Ποδηλασία σε εσωτερικούς χώρους

Αυτή η προπόνηση είναι εξαιρετικά δημοφιλής, ενώ είναι επίσης βολική κι ευέλικτη. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στιλ που μπορείτε να απολαύσετε, όλα σε εσωτερικούς χώρους, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία και τον καιρό έξω.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Απριλίου 2018 του Journal of Education and Training Studies βρήκε ότι η ποδηλασία σε εσωτερικούς χώρους για 30 με 60 λεπτά, 3 φορές την εβδομάδα, βοήθησε τις γυναίκες στην απώλεια βάρους. Κατά τη διάρκεια 6 εβδομάδων, όσες θεωρήθηκαν παχύσαρκες μπόρεσαν να μετακινηθούν στην κατηγορία υπέρβαρων κι όσες θεωρούνταν υπέρβαρες μετακινήθηκαν στην κανονική κατηγορία (σύμφωνα με τα πρότυπα του ΠΟΥ).

Kickboxing

Αν ψάχνετε για ένα διασκεδαστικό μάθημα γυμναστικής που κρατά όλο το σώμα σας αφοσιωμένο, σας επιτρέπει να χτυπάτε τα πράγματα χωρίς να αντιμετωπίζετε προβλήματα κι αυτό είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό με την απώλεια βάρους, το kickboxing μπορεί να είναι η προπόνηση για εσάς!

Το kickboxing προσφέρει μια συνολική προπόνηση σώματος συνδυάζοντας κινήσεις από πολεμικές τέχνες, πυγμαχία κι αερόβια προπόνηση. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ελίτ και οι ερασιτέχνες kickboxers έχουν περισσότερη μυϊκή μάζα και χαμηλότερα ποσοστά σωματικού λίπους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ποδηλασία: Η δραστηριότητα που θα σας αλλάξει την καθημερινότητα

Her News b

Ζιζέλ: Αποκάλυψε τα μυστικά πίσω από τα καλογυμνασμένα μπράτσα της

HerNews ka

Αγγούρι: Τα οφέλη για τον οργανισμό

Her News