HerNews.gr
Health

Χυμός σέλινου: Πώς επηρεάζει τη γυναικεία γονιμότητα

Σε αυτό το άρθρο εξερευνούμε τα οφέλη που έχει ο χυμός σέλινου. Επίσης μιλάμε για το πώς επηρεάζει το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα. Μάθετε πώς αυτό το πράσινο ελιξίριο μπορεί να επηρεάσει θετικά τον κόλπο σας και να υποστηρίξει τη συνολική ευεξία.

Δεν είναι μυστικό ότι ο χυμός σέλινου έχει ιδιότητες υπερτροφής, με ειδικούς στη διατροφή και διασημότητες να τον διαφημίζουν για τα πιθανά ενυδατικά, αντιφλεγμονώδη κι αντιοξειδωτικά του οφέλη. Αλλά ποιες επιπτώσεις έχει στην υγεία του κόλπου;

Η δύναμη που έχει ο χυμός σέλινου

Το σέλινο και ο χυμός του είναι γεμάτοι με ζωτικά θρεπτικά συστατικά που μπορούν να υποστηρίξουν τη συνολική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της υγείας του κόλπου. Θα βρείτε μεγάλες ποσότητες βιταμινών Α, Κ, Β2, Β6 και καλίου στον χυμό σέλινου. Αυτές είναι σημαντικές για την υγεία της καρδιάς και μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγή ενέργειας. Το σέλινο έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες 1,6 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια. Οι ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 25 γραμμάρια φυτικών ινών καθημερινά. Επομένως, η συμπερίληψη του σέλινου στη διατροφή σας μαζί με άλλα φρούτα και λαχανικά θα βοηθήσει το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργήσει πολύ καλύτερα. Επιπλέον, το σέλινο – και ο χυμός του, – έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει την ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω.

Χυμός σέλινου και υγεία του κόλπου

Πέρα από τη διατροφική του αξία, ο χυμός σέλινου έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες, όπως  έχουν αντικαταστήσει μερικές δημοφιλείς θεραπείες στο σπίτι. Για παράδειγμα, φαίνεται ότι βοηθάει με την βακτηριακή κολπίτιδα, η οποία είναι μια κοινή κολπική λοίμωξη. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του χυμού σέλινου πιστεύεται ότι διευκολύνουν την κατάσταση και βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. 

Ενώ χρειάζεται περισσότερη έρευνα, φαίνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, ο χυμός σέλινου μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του κύκλου σας. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει φυτοοιστρογόνα. Τα φυτοοιστρογόνα είναι φυτικές ενώσεις που μπορούν να αυξήσουν τα οιστρογόνα στο σώμα και, σύμφωνα με έρευνα, μπορεί να βοηθήσουν στην κανονικότητα της έμμηνου ρύσεως.

Όσο πιο “φυσιολογικός” είναι ο κύκλος σας, τόσο καλύτερα θα γνωρίζετε πότε θα είστε σε γόνιμες μέρες. Θα μπορείτε οπότε να έρθετε σε επαφή, αν θέλετε να μείνετε έγκυος. Εν κατακλείδι, η κατανάλωση μιας διατροφής γεμάτη υγιεινά ολόκληρα τρόφιμα βοηθά στην εξισορρόπηση των ορμονών σας και βελτιώνει το αναπαραγωγικό σας σύστημα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αυτός είναι ο σωστός καθαρισμός μύτης του παιδιού μας

Her News

Οι καλύτερες στάσεις ύπνου για τον πόνο στην πλάτη

Her News

3 Ροφήματα που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας

Her News