HerNews.gr
Health

3 Ροφήματα που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας

Οι διατροφολόγοι και οι γιατροί συμφωνούν πόσο μεγάλη επίδραση έχει η διατροφή μας στον μεταβολισμό μας. Είτε είστε λάτρης της υγιεινής διατροφής, είτε νέοι στο παιχνίδι ευεξίας, πιθανότατα έχετε ακούσει για τον μεταβολισμό. Ο μεταβολισμός είναι ένα ζωτικό σύνολο κυτταρικών διεργασιών που χρειαζόμαστε όλοι για να ζήσουμε και να ευδοκιμήσουμε.

Ο μεταβολισμός σας περιλαμβάνει τις χημικές αντιδράσεις στα κύτταρα σας, οι οποίες καθορίζουν τη συνολική υγεία σας σε πολλά επίπεδα. Ενώ μέρος του μεταβολισμού μας καθορίζεται από μοναδικά γενετικά στοιχεία. Όμως, ο τρόπος με τον οποίο ζούμε, κινούμαστε και τρώμε, έχει επίσης επίδραση σε αυτόν.

Ως αποτέλεσμα, η συζήτηση γύρω από τη διατροφή και τον μεταβολισμό συχνά επικεντρώνεται στα καλύτερα τρόφιμα που πρέπει να φάτε. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό να αναγνωρίζετε τα ροφήματα που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον μεταβολισμό.

Σόδα

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς σε πρόσθετη ζάχαρη, η κατανάλωση σόδας μπορεί να επιβαρύνει τον μεταβολισμό σας. Η ζάχαρη σε υγρή μορφή (όπως η σόδα) αφομοιώνεται πιο γρήγορα από άλλα τρόφιμα. Αυτό μπορεί να κατακλύσει το συκώτι και να αυξήσει τον κίνδυνο για δυσλιπιδαιμία ή ανθυγιεινά επίπεδα λίπους στο αίμα. Μπορεί επίσης να προάγει το υπερβολικό σωματικό βάρος και την παρουσία μη άλιπης μάζας σώματος, απορρυθμίζοντας τη μεταβολική υγεία.

Εμφιαλωμένοι χυμοί φρούτων

Όπως η σόδα, οι εμφιαλωμένοι χυμοί φρούτων μπορούν να σας κάνουν κακό, λόγω των σακχάρων που περιέχουν. Τα πρόσθετα σάκχαρα είναι εξαιρετικά θερμιδικά, ενώ δεν έχουν σημαντικά μικροθρεπτικά συστατικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή στο σώμα και σε αναποτελεσματικό μεταβολισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι ανησυχίες δεν ισχύουν για τη ζάχαρη που βρίσκεται φυσικά σε ολόκληρα φρούτα. Ενώ τα φρούτα περιέχουν φυτικές ίνες που προκαλούν κορεσμό, οι εμφιαλωμένοι χυμοί φρούτων δεν περιέχουν.

Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση χυμού φρούτων δεν θα ικανοποιήσει την πείνα, δεν θα παρέχει βασικά θρεπτικά συστατικά και ενδεχομένως θα σας κάνει να τρώτε περισσότερο.

Αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και να εκτροχιάσει τον μεταβολισμό σας. Για αρχή, τα περισσότερα αλκοολούχα ποτά στερούνται μικροθρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργεί σωστά. Επιπλέον, το αλκοόλ είναι μια τοξίνη και δηλητηριάζει τον εγκέφαλο, το συκώτι και το μικροβίωμα του εντέρου. Αυτό είναι το κλειδί, καθώς το έντερο σας είναι υπεύθυνο για τον εξορθολογισμό του μεταβολισμού σας, επομένως είναι σημαντικό να το διατηρείτε υγιές.

Οι 4 «χρυσοί κανόνες» για το πώς να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Πώς θα καταλάβεις πως καταναλώνεις περισσότερα φρούτα από όσο χρειάζεσαι;

HerNewskl

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε ένα smoothie κάθε μέρα

HerNews ka

Τελικά πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα;

Her News