HerNews.gr
Beauty

Γήρανση των μαλλιών: Πώς θα καθυστερήσετε τις γκρίζες τρίχες

Όλοι γνωρίζουμε ότι η γήρανση είναι αναπόφευκτη, το ίδιο και οι γκρίζες τρίχες στα μαλλιά μας. Οι περισσότεροι από εμάς αρχίζουμε να βλέπουμε σημάδια γήρανσης παντού. Από το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη από τον ήλιο με την εμφάνιση των ρυτίδων, αλλά και στα μαλλιά μας.

Οι γκρίζες τρίχες οφείλονται στη μείωση της χρωστικής στο στέλεχος της τρίχας, με αποτέλεσμα να αποκτά γκρι ή λευκό χρώμα. Η διαδικασία αυτή είναι αποτέλεσμα της απώλειας μελανοκυττάρων εντός του θύλακα της τρίχας. Τα μελανοκύτταρα είναι κύτταρα που παράγουν χρωστική ουσία, η οποία ενσωματώνεται στον άξονα της τρίχας, δίνοντας στα μαλλιά το χαρακτηριστικό τους χρώμα. Όταν αυτά τα μελανοκύτταρα αρχίζουν να μειώνονται και ο αριθμός τους δεν αναπληρώνεται, η χρωστική ουσία στο στέλεχος της τρίχας μειώνεται επίσης, προκαλώντας την εμφάνιση των γκρίζων και λευκών τριχών.

Μπορείτε να σταματήσετε τις γκρίζες τρίχες;

Δεν μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα, ειδικά όσον αφορά τη γήρανση. Άλλωστε, η γήρανση είναι η νούμερο ένα αιτία για τις γκρίζες τρίχες. Ωστόσο, μπορεί να είστε σε θέση να μειώσετε την έκθεσή σας σε ορισμένα στοιχεία που μπορεί να επισπεύσουν τις λευκές τρίχες.

Ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε είναι η διατροφή σας. Η διασφάλιση ότι η διατροφή σας περιλαμβάνει αντιοξειδωτικές τροφές, συμπεριλαμβανομένων φρέσκων φρούτων και λαχανικών, ελαιόλαδου, ψαριών και πράσινου τσαγιού μπορεί να βοηθήσει με τις γκρίζες τρίχες.

Είναι επίσης καλή ιδέα να περιορίσετε τις κακές συνήθειες του τρόπου ζωής σας. Αν καπνίζετε, σταματήστε το κάπνισμα, το οποίο προκαλεί οξειδωτική βλάβη σε πολλά μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των τριχοθυλακίων.

Η υπερβολική πρόσληψη αλκοόλ μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πρόωρο γκριζάρισμα. Μια μελέτη έδειξε ότι η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και η σωστή διατροφή βοηθάνε στην αντιστάθμιση του γκριζαρίσματος.

Τα συμπληρώματα μπορεί επίσης να διαδραματίσουν θεμελιώδη ρόλο, ειδικά όταν πρόκειται για τη διασφάλιση ότι λαμβάνετε επαρκή θρεπτικά συστατικά. Για παράδειγμα, η βιταμίνη Β12 βοηθάει στο να διατηρήσετε το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας και να μην έχετε γκρίζες τρίχες.

Τέλος, συνιστάται η διατήρηση της καλής υγείας και της υγιεινής του ύπνου. Η άσκηση και ο επαρκής ύπνος θα διατηρήσουν το σώμα σας υγιές. Έτσι, θα μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους διάφορους παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στη γήρανση ή το γκριζάρισμα των μαλλιών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Julia Roberts: Έκανε το πιο διαχρονικό κούρεμα των French girls

HerNewskl

Κολλαγόνο: 5 τρόποι για να αυξήσετε τα αποθέματά του στο δέρμα σας

HerNews ka

Margot Robbie: Η Makeup Artist της μοιράζεται τα μυστικά πίσω από τη λάμψη της Barbie

HerNews ka