HerNews.gr
Beauty

Κολλαγόνο: 5 τρόποι για να αυξήσετε τα αποθέματά του στο δέρμα σας

Όσο λιγότερο κολλαγόνο έχουμε (οι απώλειες κολλαγόνου υπολογίζονται σε 1% ετησίως από την ηλικία των 20 ετών), τόσο περισσότερο χαλάει το δέρμα και τόσο περισσότεροι πόροι και ρυτίδες εμφανίζονται.

Το κολλαγόνο αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την υγεία του δέρματός μας. Πώς όμως μπορούμε να αυξήσουμε τα αποθέματα του φυσικά και αποτελεσματικά;

1. Υγιεινή Διατροφή: Ενισχύστε το δέρμα σας με τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και αμινοξέα, όπως φρούτα, λαχανικά, ψάρια και πουλερικά.

2. Υγρασία: Η επαρκής υγρασία συμβάλλει στην ελαστικότητα του δέρματος, συνεισφέροντας στη διατήρηση του κολλαγόνου.

3. Αντηλιακή προστασία: Προστατέψτε το δέρμα σας από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία μπορεί να καταστρέψει το κολλαγόνο.

4. Σωματική δραστηριότητα: Η άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, προάγοντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Με τη σωστή προσέγγιση σε διατροφή και φροντίδα, μπορείτε να αναζωογονήσετε την υγεία του δέρματός σας και να διατηρήσετε τα αποθέματα κολλαγόνου για μια νεανική και φρέσκια εμφάνιση.

Όπως πάντα, η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Όσο περισσότερο μπορούμε να αναστέλλουμε τη διάσπαση του κολλαγόνου, τόσο καλύτερο θα είναι το δέρμα μας καθώς γερνάμε. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο νούμερο ένα επιταχυντής είναι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία ή το υπεριώδες φως.

Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι δερματολόγοι συνεχίζουν να προτείνουν επίμονα αντηλιακό (με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30), γιατί εκτός από την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και της υπερμελάγχρωσης, είναι απαραίτητο για τη διατήρηση των επιπέδων κολλαγόνου.

Face Lifting concealer: Το trick που λατρεύουν οι influencers του εξωτερικού

Νεότερα Άρθρα

Grammy Awards: Οι καλύτερες εμφανίσεις που αξίζει να δεις!

Her News b

Margot Robbie: Ποια είναι τα αγαπημένα skincare προϊόντα που λατρεύει;

HerNewskl

Taylor Swift- MTV Video Music Awards: Έκανε το πιο ρομαντικό makeup look

HerNewskl