HerNews.gr
Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο πρίγκιπας Χάρι επισκέφθηκε τον τόπο ταφής της για την πρώτη επέτειο θανάτου της

Το ταξίδι του πρίγκιπα Χάρι στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλάμβανε μια επίσκεψη στον τόπο ταφής της γιαγιάς  του βασίλισσας Ελισάβετ, για την πρώτη επέτειο του θανάτου της.

Ο Δούκας του Σάσεξ, ταξίδεψε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ (όπου παντρεύτηκε τη Μέγκαν Μαρκλ τον Μάιο του 2018) την Παρασκευή για να πραγματοποιήσει την ιδιωτική επίσκεψη, σύμφωνα με την Telegraph.

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε στο Κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, σε ηλικία 96 ετών. Τάφηκε στο Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ στο παρεκκλήσι του Κάστρου του Ουίνδσορ στις 19 Σεπτεμβρίου μετά την κηδεία και την τελετή τελετής της.

Στον τόπο ταφής της ενταφιάζονται επίσης ο σύζυγος της, πρίγκιπας Φίλιππος ο οποίος πέθανε σε ηλικία 99 ετών τον Απρίλιο του 2021. Οι γονείς της, ο Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’, που πέθανε το 1952, και η  βασίλισσα Ελισάβετ , η βασιλομήτωρ , που πέθανε επίσης το 2002 καθώς και η αδερφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα , η οποία επίσης πέθανε το 2002.

Ο πρίγκιπας Χάρι ταξίδεψε από την Καλιφόρνια – όπου ζει με τη Μέγκαν και τα δύο παιδιά τους, τον Πρίγκιπα Άρτσι  και την Πριγκίπισσα Λίλιμπετ – στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα.

 Εμφανίστηκε την Πέμπτη στα ετήσια βραβεία WellChild, υποστηρίζοντας τη φιλανθρωπική οργάνωση για άρρωστα παιδιά της οποίας ήταν ο προστάτης εδώ και 15 χρόνια.

Πέρυσι, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν επρόκειτο να παρευρεθούν στα WellChild Awards στο Λονδίνο στις 8 Σεπτεμβρίου, όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι «ανησυχούν» για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Το ζευγάρι ακύρωσε την εμφάνισή του για να μπορέσει ο Χάρι να ταξιδέψει στη Σκωτία.

Στην εκδήλωση της Πέμπτης 7/9, ο πρίγκιπας Χάρι ανέβηκε στη σκηνή για να απονείμει το βραβείο και έδωσε μια ομιλία, όπου μίλησε για τη γιαγιά του.

«Όπως γνωρίζετε, δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στα βραβεία πέρυσι καθώς η γιαγιά μου πέθανε», είπε. “Όπως επίσης πιθανότατα γνωρίζετε, θα ήταν το πρώτο άτομο που επέμενε να συνεχίσω να είμαι μαζί σας, αντί να πάω σε αυτήν. Και γι’ αυτό ακριβώς ξέρω, ακριβώς ένα χρόνο μετά, κοιτάζει όλα από ψηλά. εμείς απόψε, χαρούμενη που είμαστε μαζί και συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε μια τόσο απίστευτη κοινότητα».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οίκος νυφικών έβαλε αναπηρικό αμαξίδιο στη βιτρίνα και έγινε viral

Her News

NASA: Σχεδιάζει να κατασκευάσει σπίτια στη Σελήνη έως το 2040

HerNews ka

Kim Kardashian: «Ο γάμος με τον Kanye West ήταν όμορφος, αλλά δεν μπορώ να τον βοηθήσω»

HerNews ka