HerNews.gr
Ελλάδα

Τραγωδία στο Blue Horizon: Προφυλακίστηκαν ο πλοίαρχος και ο ύπαρχος – Διχογνωμία για τον υποπλοίαρχο και τον λοστρόμο

Προφυλακίστηκαν ύπαρχος και πλοίαρχος του Blue Horizon για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά μετά την ολοκλήρωση των μαραθώνιων απολογιών των τεσσάρων συνολικά κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα λήφθηκε στις 5 τα ξημερώματα. Προηγήθηκε μία ανακριτική διαδικασία συνολικά 20 ωρών με τους κατηγορούμενους να επιχειρούν να αντικρούσουν το βαρύτατο κατηγορητήριο που τους απαγγέλθηκε.

«Toν έσπρωξα δύο φορές μια από την δεξιά και μια μετά στο κέντρο όταν ο ίδιος κάνει κυκλωτική κίνηση. Την τρίτη φορά είχα παρατεταμένα τα χέρια μου για να μην περάσει», ισχυρίστηκε ο ύπαρχος.

Ο πλοίαρχος παραδέχτηκε ότι είδε τον άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα από την κάμερα που έχει, αλλά χωρίς να γνωρίζει τι είχε προηγηθεί.

«Περί της 21:14 άκουσα τον Ύπαρχο μου να φωνάζει έντονα ”κάπτεν, κάπτεν”, κατάλαβα ότι κάτι ασυνήθιστο συμβαίνει στην πλευρά της πρύμνης του καραβιού, εντελώς αντανακλαστικά κοίταξα την οθόνη που απεικονίζει τον καταπέλτη και το μόνο πράγμα που ίσα-ίσα πρόλαβα να δω ήταν έναν άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα», δήλωσε ο πλοίαρχος στην απολογία του.

Στην συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ακολούθησε το πρωτόκολλο.

«Ακαριαία έδωσα εντολή στον ανθυποπλοίαρχο μου, να μειώσει ταχύτητα και να ενημερώσει άμεσα και ταυτόχρονα να καλέσει τηλεφωνικά το Α’ Λιμενικό τμήμα του Λιμεναρχείου Πειραιά, ως επιτάσσεται από το πρωτόκολλο ενεργειών, πράγμα το οποίο έγινε, ενώ εγώ μίλησα και ο ίδιος με το παραπάνω τμήμα», συνέχισε ο πλοίαρχος.

Οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος από το μαύρο κουτί του πλοίου είναι αποκαλυπτικοί για τη συμπεριφορά και τη στάση των κατηγορουμένων και αφού ο Αντώνης πνιγόταν στα απόνερα…

Το ηχητικό ντοκουμέντο και ο κυνισμός του ύπαρχου πραγματικά σοκάρουν.

«Του λέω, βγες έξω, βγες έξω δεν έχεις εισιτήριο, πάει να βγει έξω βγαίνει έξω ξαναμπαίνει μέσα και έπεσε στη θάλασσα», αναφέρει το ηχητικό ντοκουμέντο ο ύπαρχος.

Στα επόμενα λεπτά και ενώ ο Αντώνης επιπλέει στη θάλασσα, ο ύπαρχος αναφέρει με απόλυτη ψυχραιμία ότι ο άνδρας έχει σκοτωθεί.

«Είναι ανάποδα, μπρούμυτα, επιπλέει. Ναι, ναι. Πρέπει να έχει σκοτωθεί», συνεχίζει ο ύπαρχος σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο.

Ο καπετάνιος αντιλαμβάνεται ότι κάτι συμβαίνει στην μπουκαπόρτα και ζητά απαντήσεις σε έξαλλη κατάσταση στον ασύρματο.

«Μισό, μισό…Τι έγινε; Ρε πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά;», φέρεται να λέει ο καπετάνιος του πλοίου.

Διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως

Για τους δύο άλλους κατηγορούμενους, μέλη του πληρώματος, τον υποπλοίαρχο ο οποίος απολογήθηκε στο Θριάσιο και τον ναύκληρο, ανέκυψε διαφωνία ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελέα για την ποινική τους μεταχείριση και για το ζήτημα θα αποφανθεί το δικαστικό συμβούλιο.

Οι δύο κατηγορούμενοι μέχρι τότε θα βρίσκονται σε κατ’οίκον περιορισμό.

«Οι εντολείς μου είναι συντετριμμένοι από την απώλεια του συνανθρώπου μας. Μετά τις απολογίες τους η κυρία Ανακρίτρια εκτίμησε ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, κάτι με το οποίο διαφώνησε η κυρία Εισαγγελέας. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφανθεί δια βουλεύματος για την δικονομική τους μεταχείριση», υπογράμμισε μιλώντας στο MEGA o συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Στέλιος Βουδούρης.

Το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που θα άρει τη διαφωνία ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελέα αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Τι ισχυρίστηκε ο ύπαρχος

Η διαδικασία κράτησε πάνω από 20 ώρες. Ο ύπαρχος, ο άνθρωπος δηλαδή, που έριξε τον Αντώνη ισχυρίστηκε πως έσπρωξε δύο φορές το θύμα και την τρίτη είχε παρατεταμένα τα χέρια του για να μην περάσει.

«Την τρίτη φορά που προσπάθησε να ανέβει δεν τον ακούμπησα. Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Έχασε την ισορροπία του κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Κι εγώ κινδύνεψα να πέσω δύο φορές. Την πρώτη φορά φοβήθηκα, την δεύτερη ήθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο. Μόλις έπεσε στο νερό, φωνάζω κατευθείαν ‘’κάπτεν…άνθρωπος στη θάλασσα’’. Αυτό προκύπτει από το μαύρο κουτί και το ημερολόγιο του πλοίου. Γύρισα αμέσως προς τα πίσω για να πάρω σωστικό μέσο αλλά ο άνθρωπος είχε ήδη πνιγεί από την περιδίνηση», ισχυρίστηκε.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα και έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή και ο ύπαρχος και ο καπετάνιος.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συγκλονίζει γράμμα προς αγνοούμενο επιβάτη – «Αν έχεις φύγει, συγγνώμη»

HerNews ka

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Η ώρα των απολογιών για τους 12 κατηγορούμενους

Her News

Πρωταθλητές στην Ευρώπη οι Έλληνες στην ακρίβεια των φρούτων

HerNews ka