HerNews.gr
Σχέσεις

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε θυμωμένοι με τον σύντροφό σας;

Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας που τα περισσότερα ζευγάρια σέβονται και αναφέρουν ότι έχουν ευτυχισμένους γάμους: μην πηγαίνετε ποτέ στο κρεβάτι θυμωμένοι ο ένας με τον άλλον. Κι υπάρχει μια ψυχολογική εξήγηση που πρέπει να ξέρετε για αυτό, που αποδεικνύει γιατί αυτό λειτουργεί.

Ο λόγος που δεν πρέπει να κοιμάστε θυμωμένοι

Ο εγκέφαλός μας έχει 2 ημισφαίρια: το ένα που ασχολείται περισσότερο με τη λογική και το άλλο που ασχολείται περισσότερο με τα συναισθήματα. Το 1ο ημισφαίριο εστιάζει σε αυτά που βιώνουμε και το 2ο ημισφαίριο εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.

Αν σκεφτούμε πώς θυμόμαστε μια διαμάχη με τον σύντροφό μας, θα μπορούσαμε εύκολα να μετρήσουμε πράγματα όπως η χρονική διάρκεια του τσακωμού, είδη προσβλητικών λέξεων που χρησιμοποίησε ή άλλα πράγματα που είναι «απτά». Αλλά η μνήμη μας θα αποθηκεύσει 2 σειρές πληροφοριών ταυτόχρονα: μία που θα συλλέγει τα γεγονότα και μία που θα συλλέγει την αντίληψη πάνω στα γεγονότα.

Το τραύμα σχηματίζεται από αυτές τις 2 διεργασίες. Όσο πιο νέοι είμαστε, τόσο πιο έντονη θα είναι η αντίληψή μας για τα ίδια γεγονότα. Όσο πιο έμπειροι κι άρα ανθεκτικοί, τόσο λιγότερο έντονα θα νιώθουμε και τόσο λιγότερο «συναισθηματικό» περιεχόμενο θα αποθηκευτεί.

Έτσι, αν τσακωθούμε πολύ με τον σύντροφό μας και τα γεγονότα δεν είναι τόσο άσχημα, αλλά η διάρκεια της λογομαχίας παραταθεί κι αφεθεί άλυτη κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι πιθανότητες είναι ότι ακόμη και ένα μικρό πράγμα μπορεί να γίνει ένα πραγματικό μεγάλο ζήτημα, επειδή η αντίληψη σχετικά με αυτό δεν έγινε σωστά.

Οπότε την επόμενη φορά που θα είστε και οι δύο θυμωμένοι, βρείτε μια λύση ή έστω κάντε μια ανακωχή και κοιμηθείτε μαζί και αγαπημένοι. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Breadcrumbing στις σχέσεις: Λίγα ψίχουλα αγάπης σου ζητώ

Her News

6 πράγματα που κάνουν τις έξυπνες γυναίκες πιο ελκυστικές

HerNews ka

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να φλερτάρουμε!

HerNewskl