HerNews.gr
Health

Οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη διατροφή σου

Υπάρχει κάτι στην εποχή της επιστροφής στην καθημερινότητα, μετά το καλοκαίρι, που μας κάνει όλους να σκεφτούμε μια νέα αρχή. Ήρθε καιρός λοιπόν να κάνετε ορισμένες αλλαγές και στη διατροφή.

Κάντε μικρές αλλαγές στη διατροφή σας

 Δεν χρειάζεται να αναθεωρήσετε πλήρως τη διατροφή σας. Εστιάστε σε μικρές αλλαγές και να είστε συνεπείς. Η επιστροφή σε ένα πρόγραμμα, δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη και απαιτεί προγραμματισμό, υπομονή και εξάσκηση. Καταλάβετε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να εξελιχθούν οι συνήθειές σας, οπότε να είστε καλοί με τον εαυτό σας.

Μπορείτε να χαλαρώσετε σε πιο υγιεινές συνήθειες κάνοντας σταδιακές βελτιώσεις. Επιλέξτε μία έως τρεις αρχές υγιεινής διατροφής που μπορείτε πραγματικά να επιτύχετε κάθε μέρα. Μερικές ιδέες περιλαμβάνουν να πίνετε δύο έως τρία λίτρα νερό την ημέρα, να πίνετε έναν πράσινο χυμό ή να τρώτε μία σαλάτα την ημέρα. Μην επιλέγετε κάτι που ξέρετε ότι δεν θα κάνετε. 

Εστιάστε στις φυτικές ίνες

Ίσως είναι καιρός για αποτοξίνωση μετά το καλοκαίρι και οι φυτικές ίνες θα βοηθήσουν. Εστιάστε σε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, όπως φρούτα και λαχανικά. Αυτά θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το σύστημά σας και θα σας δώσουν αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στην αποτοξίνωση. 

Εάν ήπιατε πολλά ροζέ, Aperol spritzes και μαργαρίτες αυτό το καλοκαίρι, η Samantha Franceschini, διατροφολόγος στο Parsley Health, συνιστά να ενσωματώσετε τροφές που θα βοηθήσουν το συκώτι στη διατροφή σας. Αυτή προτείνει μπρόκολο, λεμόνι, φρέσκα βότανα και παντζάρια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί τα παιδιά στην εφηβεία χρειάζονται περισσότερο ύπνο;

Her News

Πάρκινσον: Βρέθηκε η αιτία που προκαλεί τη νόσο; -Το ανθρώπινο όργανο που κρύβεται το μυστικό

HerNews ka

Τροφές που δυναμώνουν τον οργανισμό

Her News