HerNews.gr
DECORNEWS

Τα λάθη που κάνουμε όταν ανακαινίζουμε την κουζίνα

Όσον αφορά την ανακαίνιση του σπιτιού σας, δεν υπάρχει χώρος πιο δαπανηρός ή πιο εντατικής εργασίας από την κουζίνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο μελλοντικός προγραμματισμός είναι απαραίτητος εάν θέλετε η καρδιά του σπιτιού σας να συνδυάζει το στυλ με τη λειτουργικότητα και να διαρκέσει για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Αναπόφευκτα, ωστόσο, υπάρχουν κάποιες κοινές παγίδες που τείνουμε να κάνουμε κατά τη διαδικασία αναδιαμόρφωσης και το να γνωρίζουμε ποιες είναι αυτές είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να αποφύγετε τα ίδια λάθη. 

Για να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε μια σύγχρονη ανακαίνιση κουζίνας χωρίς τύψεις, ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε. Ξύλινη κουζίνα από τον Stewart-Schafer

1. Μην κάνετε ξεκαθάρισμα πριν την ανακαίνιση

Ένα από τα λάθη που κάνουμε συχνά είναι ότι δεν ξοδεύουμε χρόνο για να ταξινομήσουμε και να αναγνωρίσουμε τα είδη κουζίνας που χρησιμοποιούνται συνεχώς έναντι κάθε τόσο. Μια καλή απορρόφηση σε αυτή τη συγκυρία θα σας επιτρέψει να αξιολογήσετε τις ανάγκες σας για την ίδια την αναδιαμόρφωση, ώστε να έχετε πολλές επιλογές αποθήκευσης και θα τις γεμίζετε μόνο με αντικείμενα που πραγματικά εκτιμάτε και χρησιμοποιείτε.

2. Δεν επιλέγετε ανθεκτικό υλικό πάγκου

Μια κουζίνα με γκρι πάγκο και βρύση μίξερ χρωμίου

Οι πάγκοι κουζίνας μας αναμφισβήτητα λειτουργούν πιο σκληρά από κάθε τύπο επιφάνειας στο σπίτι, επομένως είναι σημαντικό να μην κόβετε τις γωνίες επιλέγοντας ένα μη ανθεκτικό υλικό. Ενώ οι φυσικές πέτρες όπως το μάρμαρο έχουν έναν ορισμένο βαθμό πολυτέλειας, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθούν, καθώς είναι πολύ ευαίσθητες σε λεκέδες και γρατζουνιές. Για έναν πάγκο μεγαλύτερης διάρκειας, σκεφτείτε πιο ανθεκτικές πέτρες όπως ο χαλαζίας ή μια πέτρα που είναι κατασκευασμένη για να διαρκεί.

3. Δεν επιλέγετε ανθεκτικό υλικό για τα υδραυλικά σας

Μια κουζίνα με ανοιχτά ράφια πάνω από νεροχύτη με εξαρτήματα χρωμίου

Με παρόμοιο τρόπο, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα υλικό μεγάλης διάρκειας όταν πρόκειται για υδραυλικά είδη, όπως ο νεροχύτης της κουζίνας σας και οι βρύσες. Ο νεροχύτης και η βρύση είναι και τα δύο είδη υψηλής επισκεψιμότητας, που χρησιμοποιούνται από όλα τα μέλη του νοικοκυριού επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας, γι’ αυτό ακριβώς είναι σημαντικό να επενδύσετε στο υλικό καλύτερης ποιότητας που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

4. Αλλαγή ολόκληρης της διάταξης

Μια κουζίνα με ντουλάπια βαμμένα σε βαθυπράσινη απόχρωση του δάσους

Κατά την ανακαίνιση μιας υπάρχουσας κουζίνας ή τη δημιουργία μιας νέας, ένας σημαντικός παράγοντας κόστους περιλαμβάνει τη μετεγκατάσταση των συνδέσεων υδραυλικών, ηλεκτρικών και αερίου, καθώς αυτές οι εργασίες απαιτούν την τεχνογνωσία ενός επαγγελματία. Εάν πρόκειται να προχωρήσετε με μια επέκταση κουζίνας ή να αλλάξετε τη διάταξή σας για λόγους προσβασιμότητας, φυσικά αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, αλλά γενικά, είναι καλύτερο να κρατάτε τις κύριες συσκευές και τα φωτιστικά σας στο ίδιο μέρος για να αποφύγετε δαπανηρές ανακαινίσεις.

5. Δεν δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα ντουλάπια της κουζίνας σας

Ντουλάπια κουζίνας σε στυλ κρεμ σε στυλ σέικερ που ανοίγουν σε γκαράζ συσκευών με ράφια πόρτας

Τα ντουλάπια κουζίνας συχνά έρχονται ως εκ των υστέρων, θεωρούνται ως μια καθαρά αισθητική συνεισφορά αντί να εκτιμώνται για τον πρακτικό σκοπό που εξυπηρετούν, αλλά η επιλογή των ντουλαπιών καλύτερης ποιότητας μπορεί να κάνει τη διαφορά στη συνολική λειτουργικότητα του χώρου σας. 

6. Εγκατάσταση ενεργοβόρων συσκευών

Μια βρύση πλήρωσης κατσαρόλας στην κουζίνα

Η κουζίνα είναι συχνά ο χώρος με την υψηλότερη επισκεψιμότητα στο σπίτι, προσφέροντας καθημερινή λειτουργικότητα, καθώς και χώρο χαλάρωσης, κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας, και ως εκ τούτου μπορεί να είναι μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και υδάτινων πόρων. Εάν η βιώσιμη ζωή είναι σημαντικό στοιχείο για τη νέα κουζίνα σας, θα μπορούσατε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να συνυπολογίσετε το κόστος μιας φιλτραρισμένης βρύσης για να αφαιρέσετε την ανάγκη αγοράς πλαστικών μπουκαλιών νερού μιας χρήσης.

6. Δεν προσθέτετε λύσεις αποθήκευσης που εξοικονομούν χώρο

αποθήκη κουζίνας με καλά οργανωμένα ράφια

Οι κουζίνες είναι εγγενώς θέμα αποθήκευσης, επομένως η διασφάλιση ότι τα απαραίτητα έχουν ένα σημείο που είναι εύκολα προσβάσιμο είναι απολύτως κρίσιμο για τη λειτουργικότητα. Συχνά είμαστε πολύ γρήγοροι για να δώσουμε προτεραιότητα στις αισθητικές πτυχές μιας κουζίνας και παραβλέπουμε το κομμάτι της αποθήκευσης της κουζίνας , αλλά το να το κάνουμε σωστά είναι το κλειδί για να έχετε τον πιο αποτελεσματικό γαστρονομικό χώρο που μπορείτε. 

Τα πιο χαλαρωτικά χρώματα για μια μικρή κουζίνα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πωλήθηκε το υπερπολυτελές loft της Jennifer Lawrence

Her News

Τι πρέπει να αποφύγετε σε μια μικρή κουζίνα – Ειδικά εάν θέλετε να δείχνει μεγαλύτερη

HerNews ka

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αυτό είναι το υπέροχο σπίτι του

Her News