HerNews.gr
DECORNEWS

Τάσεις στα χαλιά: Σχέδια, χρώματα και υλικά που θα είναι hot την επόμενη χρονιά

Οι τάσεις στα χαλιά του 2024 έχουν να κάνουν με τη ζεστή λάμψη – χώρους όπου μπορείτε να βγάλετε τα παπούτσια σας και να νιώθετε όμορφα. 

Το χαλί σας θα γειώσει το δωμάτιό σας και θα φέρει συνοχή στα άλλα στοιχεία του χώρου. Είναι επίσης μια τεράστια δήλωση στυλ, καθώς το σχέδιο του χαλιού σας θα υπαγορεύσει ολόκληρο τον χώρο. 

Εάν θέλετε να προσθέσετε ένα πολυτελές layering στο σαλόνι ή τα υπνοδωμάτιά σας, σκεφτείτε αυτές τις κορυφαίες τάσεις που επισημαίνονται από τους σχεδιαστές. 

1. Έντονα χρώματα

σκοτεινό σαλόνι με κόκκινο χαλί και κυρτό μπλε καναπέ

Σύμφωνα με πολλούς σχεδιαστές, το χαλί είναι το νέο χρώμα και επιλέγοντας φωτεινές και ζωηρές αποχρώσεις προσθέτει έναν παράγοντα εντυπωσιασμού στο σπίτι – βασικός άξονας των τρεχουσών χρωματικών τάσεων. Για όσους μπορεί να είναι επιφυλακτικοί με την προσθήκη μιας τέτοιας δήλωσης, επιλέξτε έναν τόνο που συμπληρώνει τα χρώματα των τοίχων για να εξασφαλίσετε ότι η εμφάνιση παραμένει συνεκτική. Για τους μαξιμαλιστές, επιλέξτε ένα χρώμα με αντίθεση.

2. Διακοσμητικά περιγράμματα

κίτρινο ενσωματωμένο καθιστικό σε ένα mudroom με διακοσμητικό μπλε χαλί

Η δημιουργία ενός ειδικού χαλιού είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι σχεδιαστές προσθέτουν μια μοναδική πινελιά σε χώρους και σπίτια. Όταν τοποθετείτε ένα χαλί πάνω από ένα ξύλινο δάπεδο ή με πλακάκια (μια βασική εμφάνιση όσον αφορά τις τάσεις του δαπέδου ), αφήνοντας ένα μικρό κενό γύρω από την άκρη του επιτρέπει να ξεχωρίζει και να δίνει χώρο για να προστεθεί ένα διακοσμητικό περίγραμμα. 

3. Ανακυκλωμένα υλικά

Πολύχρωμο μπλε και κόκκινο χαλί σε ένα γκρι πάτωμα σαλονιού

Σε μια επείγουσα προσπάθεια να αλλάξουν τις συνήθειες του κλάδου, οι σχεδιαστές στρέφονται στα απόβλητα για να συμβάλουν σε μια κυκλική οικονομία και να αλλάξουν τις αντιλήψεις για τα υλικά. Η υιοθέτηση μιας κυκλικής προσέγγισης στο σχεδιασμό είναι το κλειδί για την ανάληψη ευθύνης για τα προϊόντα που παράγονται. 

4. Κλασικές ρίγες

υπνοδωμάτιο με λευκούς τοίχους και μπλε ριγέ χαλί

Η διαχρονική γοητεία των χαλιών με ριγέ σχέδια εξακολουθεί να είναι ένα σταθερό αγαπημένο για πολλούς σχεδιαστές σήμερα. Δίνοντας δομή σε ένα χώρο, οι ρίγες βοηθούν να φέρει μια ποικιλία αποχρώσεων σε ένα σχέδιο. Οι ρίγες λειτουργούν ιδιαίτερα καλά σε μια κρεβατοκάμαρα, είναι αρκετά εντυπωσιακές, αλλά μπορούν να είναι αρκετά λεπτές, ώστε να εξακολουθούν να δημιουργούν έναν ξεκούραστο χώρο.

5. Σχέδια σκακιέρας

πράσινο υπνοδωμάτιο με ασπρόμαυρο χαλί σκακιέρας

Όπως φαίνεται στα αξεσουάρ, τα υφάσματα και άλλες κατηγορίες σε όλο τον κόσμο των εσωτερικών χώρων, η σκακιέρα έχει φτάσει στα χαλιά και έχουμε εμμονή! Όπως παρουσιάζεται σε αυτό το πρόσφατο έργο από τους σχεδιαστές εσωτερικών χώρων Barlow & Barlow, δημιουργεί μια τέλεια βάση από την οποία μπορείτε να χτίσετε ένα εσωτερικό σχέδιο και μπορεί να διαμορφωθεί τόσο σε μινιμαλιστικά όσο και σε μέγιστα περιβάλλοντα. 

6. Καμπυλωτές μορφές

μεγάλο μπλε χαλί σε ένα ουδέτερο σαλόνι

Αποδεικνύοντας ότι είναι δημοφιλείς στους διακοσμητές εσωτερικών χώρων και στους αρχιτέκτονες, οι καμπυλωτές γραμμές φέρνουν αντίθεση σε πιο γωνιακές επιλογές επίπλων βοηθώντας να απαλύνουν πλήρως ένα σχέδιο. Τα χαλιά με υφή προσθέτουν βάθος και διάσταση σε έναν χώρο, δημιουργώντας οπτικό ενδιαφέρον και απτική γοητεία. 

7. Κίτρινες αποχρώσεις

τάσεις χαλιών κίτρινο σκαλοπάτι και χαλί

Το κίτρινο είναι ένα τόσο ηλιόλουστο και αναζωογονητικό χρώμα και φέρνει μια δόση χαράς σε ένα δωμάτιο. Εάν το κίτρινο σε όλη την επιφάνεια σας φαίνεται “πολύ”, σκεφτείτε να το χρησιμοποιήσετε ως απόχρωση έμφασης στην άκρη ενός διαδρόμου ή χαλιού.

8. Φυσικά υλικά

Ρουστίκ σαλόνι με εντοιχισμένο χαλί σιζάλ

Ίσως η πιο δημοφιλής τάση στα χαλιά είναι τα χαλιά από φυσικές ίνες, υλικά όπως γιούτα, σιζάλ και θαλάσσιο χόρτο. Τα χαλιά από γιούτα κοσμούν τα δάπεδα ή τόσα πολλά σπίτια λόγω της ανθεκτικής φύσης και της ευελιξίας τους, οπότε απλώς προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και προμηθευτείτε ένα. Η απλότητα αυτής της εμφάνισης είναι παρόμοια με τα δάπεδα από σκληρό ξύλο, εξακολουθείτε να έχετε αυτό το οργανικό στυλ και άφθονη υφή, αλλά μόνο με λίγη περισσότερη απαλότητα κάτω από τα πόδια. 

9. Πολύχρωμα χαλιά

Ροζ σαλόνι με μοτίβο ροζ και πράσινο χαλί

Στο ίδιο πνεύμα με το να είμαστε πιο τολμηροί στις σχεδιαστικές μας επιλογές, μια μεγάλη τάση όχι μόνο στον κόσμο των χαλιών αλλά γενικά στους εσωτερικούς χώρους είναι η διακόσμηση με μια μικρή χρωματική παλέτα, αλλά πραγματικά να κολλάμε σε αυτές τις επιλεγμένες αποχρώσεις. Ενδεικτική περίπτωση με την ιδέα του χαλιού στο σαλόνι εδώ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ακρόπολη: 3 ”Οσκαρικά” βραβεία φωτισμού

Her News b

Πως να αποθηκεύσετε πετσέτες στο μπάνιο σας κάνοντάς το να μοιάζει με spa

HerNews ka

3 κοινά λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε τα παράθυρα

Her News