HerNews.gr
Beauty

Ectoin: Αυτό είναι το πιο επαναστατικό skincare συστικό!

ectoin

Ο κόσμος του beauty δεν παύει να εξελίσσεται, προσφέροντάς μας τη δυνατότητα να διατηρήσουμε μια νεανική επιδερμίδα που όλοι επιθυμούμε με την ectoin. Νέα συστατικά και επαναστατικές φόρμουλες αποσκοπούν στην πρόληψη των προβλημάτων του δέρματος.

Skincare: Πώς θα αλλάξετε τη ρουτίνα σας μετά τις διακοπές σας;

Μετά τη ρετινόλη, το νέο αστέρι στον χώρο της ομορφιάς είναι το ectoin, ή αλλιώς, η εκτοΐνη. Ανακαλύφθηκε το 1985 και πλέον έχει ενσωματωθεί σε πολλά προϊόντα ομορφιάς. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα αμινοξύ που εντοπίζεται σε διάφορα είδη βακτηρίων, ένας διαλύτης που εξάγεται από μικροοργανισμούς και συμβάλλει στην προστασία της κυτταρικής ακεραιότητας σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ectoin: Αυτό είναι το πιο επαναστατικό skincare συστικά!

Τι ακριβώς είναι το ectoin;

Η εκτοΐνη είναι ένα σχετικά μικρό μόριο που συνδέεται εύκολα με τα μόρια του νερού, δημιουργώντας σύμπλοκα. Αυτά τα σύμπλοκα περιβάλλουν κύτταρα, ένζυμα, πρωτεΐνες και άλλα βιομόρια, δημιουργώντας ένα προστατευτικό, θρεπτικό και σταθεροποιητικό κέλυφος ενυδάτωσης γύρω από αυτά.

Ποια είναι τα οφέλη της εκτοΐνης στην περιποίηση του δέρματος;

Το ectoin είναι ένα πραγματικό πολυχρησιμοποιούμενο εργαλείο. Δεν περιορίζεται μόνο σε μια λειτουργία, αλλά προσφέρει πολλαπλά οφέλη. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά του είναι η προστασία του δέρματος.

Η εκτοΐνη παρέχει προστατευτική ασπίδα στο δέρμα, προφυλάσσοντάς το από εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως τις καιρικές συνθήκες και τη ρύπανση. Επίσης, προσφέρει προστασία από το μπλε φως της οθόνης, βοηθά στην πρόληψη της βλάβης του δέρματος από τις ακτίνες UVA/UVB και το ορατό φως σε κυτταρικό επίπεδο.

Skincare rewiliding: Επανάφερε το μικροβίωμα της επιδερμίδας σου

Επιπλέον, η εκτοΐνη βελτιώνει τον δερματικό φραγμό, μειώνει τη διαεπιδερμική απώλεια νερού και αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος.

Πώς να την εντάξετε στην ημερήσια περιποίηση του δέρματος σας:

  1. Ενυδατική Κρέμα με Ectoin: Αναζητήστε κρέμες προσώπου που περιέχουν Ectoin ως βασικό συστατικό. Εφαρμόστε την κρέμα αυτή καθημερινά, πρωί και βράδυ, σε καθαρό δέρμα. Θα προστατεύσει το δέρμα σας από τις επιβλαβείς επιδράσεις του περιβάλλοντος και θα το διατηρήσει ενυδατωμένο και αναζωογονημένο.
  2. Συμπληρώματα διατροφής: Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εκτοΐνη παίζει ρόλο και στην εσωτερική υγεία του δέρματος. Υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν εκτοΐνη και μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από το εσωτερικό.
  3. Προστασία από τον ήλιο: Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ημέρα και νύχτα προϊόντα προστασίας από τον ήλιο που περιέχουν εκτοΐνη, αλλά και να φοράτε καθημερινά φυσική προστασία όπως καπέλα και γυαλιά ηλίου.
  4. Καθαρισμός και απολέπιση: Ενσωματώστε προϊόντα καθαρισμού που διαθέτουν εκτοΐνη στην καθημερινή σας ρουτίνα. Ακόμα και οι προϊόντα απολέπισης με εκτοΐνη μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση νεκρών κυττάρων και την προώθηση της νέας κυτταρικής ανανέωσης.
  5. Σερουμ και οροί: Οι σερούμ και οι οροί που περιέχουν εκτοΐνη είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή. Εφαρμόστε τα πριν από την κρέμα ενυδάτωσης για μια επιπλέον προστασία και ενυδάτωση.

Είναι σημαντικό να προσαρμόζετε την περιποίηση του δέρματός σας στις ανάγκες του και στον τύπο του δέρματός σας.

Εγκυμοσύνη: Ποια είναι τα απαγορευτικά skincare συστικά;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ρετινόλη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για καλύτερα αποτελέσματα!

HerNewskl

Το λιλά μανικιούρ είναι το must have της εποχής

Her News b

Μακριά μαλλιά: 10 πανέμορφα κουρέματα με layers

HerNewskl