HerNews.gr
Beauty

Το υαλουρονικό οξύ βοηθάει τα μαλλιά μας;

Λίγα συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας είναι τόσο δημοφιλή όσο το υαλουρονικό οξύ . Είναι ένα ισχυρό υγραντικό (που σημαίνει ότι προσελκύει νερό) που μπορεί να κρατήσει έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Προσελκύοντας και δεσμεύοντας νερό, το συστατικό μπορεί να γεμίσει την επιφάνεια του δέρματος. Μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και χαρίζει μια πιο λεία και σφριγηλή όψη στο δέρμα. 

Αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υαλουρονικό οξύ για τα μαλλιά σας. Με τον ίδιο τρόπο που ενισχύει τα επίπεδα υγρασίας του δέρματός σας,  μπορεί να το κάνει αυτό για τις τρίχες σας. 

Υαλουρονικό οξύ για τα μαλλιά

Από τεχνική άποψη, το υαλουρονικό οξύ είναι ένα σάκχαρο που παράγει το σώμα μας με φυσικό τρόπο. Βρίσκεται στο δέρμα, τα μάτια, τον συνδετικό ιστό και στο υγρό μεταξύ των αρθρώσεων μας. Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας αρχίζει να παράγει όλο και λιγότερο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δέρμα, απώλεια όγκου και λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι ένα υγραντικό, που σημαίνει ότι προσελκύει και τραβάει το νερό. Στην περιποίηση του δέρματος, χρησιμοποιείται συνήθως για να γεμίζει ή να ενυδατώνει το δέρμα, αλλά δεδομένης της ικανότητάς του να συγκρατεί την υγρασία, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πιο ενυδατωμένα μαλλιά.

Ωστόσο τα στοιχεία είναι ελάχιστα σχετικά με τη χρήση υαλουρονικού οξέος για τα μαλλιά. Υπάρχουν περιορισμένες μελέτες που εξετάζουν συγκεκριμένα την επίδραση του τοπικού υαλουρονικού οξέος στα μαλλιά. Πιστεύεται ότι έχει παρόμοια οφέλη όπως θα είχε σε άλλες περιοχές του σώματος και του δέρματος. 

Ως υγραντικό, το συστατικό επιτρέπει στις ίνες των μαλλιών να προσελκύουν και να συγκρατούν την υγρασία. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά, καθώς μπορεί να γεμίσει το  στέλεχος της τρίχας και να βοηθήσει στην ενυδάτωση.

Επίσης, ένα ενυδατωμένο, ισορροπημένο τριχωτό της κεφαλής είναι η ιδανική συνθήκη για την ανάπτυξη των μαλλιών, καθώς οι θύλακες των τριχών είναι ελεύθεροι να φυτρώσουν. Η σωστή ποσότητα υαλουρονικού οξέος στο τριχωτό της κεφαλής και η χρήση κατάλληλων προϊόντων για το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα ενυδατωμένο τριχωτό της κεφαλής.

Τα φριζαρισμένα μαλλιά είναι συνήθως σημάδι ξηρών, αφυδατωμένων μαλλιών. Τα άτομα με ξηρά ή φριζαρισμένα μαλλιά μπορεί να ωφεληθούν από τη δοκιμή υαλουρονικού οξέος. Το υαλουρονικό μπορεί να βοηθήσει στη σφράγιση της επιδερμίδας των μαλλιών σας, ελαχιστοποιώντας την ανεπιθύμητη υγρασία.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 οφέλη που παράγει ο οργασμός για το δέρμα

HerNews ka

Ηalf up hairstyle: Eίναι ξεκάθαρα το πιο girly χτένισμα

HerNewskl

Νικολέττα Ράλλη: Aυτό είναι το αγαπημένο της άρωμα!

HerNewskl