HerNews.gr
Beauty

5 οφέλη που παράγει ο οργασμός για το δέρμα

Δεν είναι μόνο η ρουτίνα περιποίησης του δέρματος που μπορεί να δώσει αυτή τη λάμψη στο πρόσωπό σας, αλλά και ο οργασμός μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο. Με παρέα ή μόνος, δεν έχει σημασία! Το σημαντικό είναι να νιώθεις αυτή την ευεξία μετά την ευχαρίστηση. 

Δείτε παρακάτω τα 5 οφέλη του οργασμού στο δέρμα μας.

1. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Ένα άμεσο αποτέλεσμα του οργασμού είναι η αυξημένη ροή αίματος σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος. Η αυξημένη κυκλοφορία σημαίνει ότι παρέχεται περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματος, προάγοντας την αναγέννηση των κυττάρων.

2. Μείωση του στρες

Οι οργασμοί είναι γνωστά ανακουφιστικά από το στρες, καθώς απελευθερώνουν ενδορφίνες και μειώνουν τα επίπεδα κορτιζόλης. Επειδή το χρόνιο στρες μπορεί να συμβάλει στη φλεγμονή και να επιδεινώσει τα προβλήματα του δέρματος, η χαλάρωση που προκαλείται από την κορύφωση μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της ακμής και άλλων λιγότερο εμφανών εξανθημάτων.

3. Ορμονική ισορροπία

Οι ισορροπημένες ορμόνες είναι το κλειδί για ένα υγιές δέρμα και οι οργασμοί παίζουν ρόλο στη διατήρηση αυτής της ισορροπίας. Η απελευθέρωση της ωκυτοκίνης, της «ορμόνης της αγάπης», κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της κορτιζόλης. Σε περίσσεια, η κορτιζόλη αυξάνει την παραγωγή σμήγματος, το οποίο μπορεί να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει φλεγμονή και εξάρσεις. Όταν η κορτιζόλη και άλλες ορμόνες, όπως τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη, ρυθμίζονται, τα εξανθήματα γίνονται λιγότερο συχνά, η ελαστικότητα του δέρματος βελτιώνεται και η εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων μειώνεται.

4. Ύπνος ομορφιάς

Δεν είναι απλώς ένας μύθος: ένας ξεκούραστος βραδινός ύπνος είναι η βάση για την καλή υγεία του δέρματος και οι οργασμοί μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας της ανάπαυσης. Ενώ κοιμάστε, το σώμα σας επιδιορθώνει τις βλάβες που προκαλούνται από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες αυξάνοντας τη ροή του αίματος και αναδομώντας το κολλαγόνο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ρυτίδων, της χαλάρωσης του δέρματος, των κηλίδων και άλλων σημαδιών γήρανσης.

5. Λαμπερή αυτοπεποίθηση

Η ευχαρίστηση έχει συχνά τη δύναμη να μεταμορφώνει τους ανθρώπους, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση και αφήνοντας ένα αίσθημα ευεξίας.

Εσείς γνωρίζατε πως ο έρωτας κάνει καλό στα μαλλιά σας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καλοκαίρι: Πεντικιούρ και ομορφιά

Her News b

Face Oils: Τι είναι και τι προσφέρουν στην επιδερμίδα σου;

Her News

Pumpkin Spice Makeup: Η πιο φθινοπωρινή τάση στο μακιγιάζ!

HerNewskl